6.jpg

Mestna občina Novo mesto podpisala sporazum s partnerji projekta STOW

datum: 21. 11. 2017

Mestna občina Novo mesto je vključena v mednarodno iniciativo STOW  (Solidarity The Only Way), ki jo koordinira italijanska občina Soriano nel Cimino v sodelovanju s svojimi partnerskimi mesti. Namen projekta je vzpostavitev mreže mest, ki bo spodbujala inovativna sodelovanja, demokratične procese in aktivno državljanstvo lokalnega prebivalstva.

 

logo stow

Predstavniki Mestne občine Novo mesto, Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, Zavoda Boter in Društva Novo mesto so se v okviru projekta med 6. in 11. oktobrom 2017  udeležili mednarodne konference v italijanskem mestu Soriano nel Cimino. V programu so predstavili občino Novo mesto in lokalne solidarnostne mehanizme.

2

V projekt je bilo vključenih več kot 300 udeležencev, ki so v partnerskih državah obiskali različne delavnice, okrogle mize, konference, kulturna srečanja, lokalne nevladne organizacije ipd. Na konferenci smo predvsem izmenjali dobre prakse na področju solidarnosti in politik EU in zaključili s podpisom dogovora o sodelovanju med partnerskimi občinami. V dogovoru smo opredelili izmenjavo znanj, izkušenj, informacij in strokovnjakov na različnih področjih, kot so aktivno sodelovanje in prostovoljstvo, sprejemanje politik, solidarnost in Evropska unija v prihodnosti, skupne vrednote, kultura, trajnostni razvoj, urbana mobilnost, turizem in na drugih skupnih področjih.

fotka 1

Dogovor o sodelovanju so podpisali: Soriano nel Cimino (Italija), Kil (Švedska), Agia (Grčija), Swieqi (Malta), Onga (Madžarska), Novo mesto (Slovenija), Belitsa (Bolgarija) in Deryneia (Ciper).

7

 

Projekt je sofinanciran s strani EU v okviru programa Evropa za državljane. Več informacij o projektu je dostopnih na http://www.stowproject.eu/.

Info template STOW.

 

nazaj