_MG_2128.jpg

Veseli december v Novem mestu

datum: 23. 11. 2017

Prihaja Veseli december, praznično ozračje in živahno dogajanje za vse generacije in okuse. Osrednje prizorišče bo zaradi obnove Glavnega trga letos na Novem trgu, kjer vas na čarobno okrašenem in osvetljenem trgu pričakujejo drsališče, Pravljična dežela, zimska kulinarična ponudba in številne brezplačne prireditve s tradicionalnim silvestrovanjem na prostem. Nismo pa pozabili na Glavni trg, na katerem bo božični večer in ga bo z Novim trgom povezovala Novomeška promenada.

Mestno drsališče

torek, 5. 12., Novi trg

V decembru, vse do konca starega leta, bo na Novem trgu postavljeno drsališče. Letos bomo namesto dragega najema ledenih drsališč postavili drsališče iz umetne mase. To je večje, bolj prijazno uporabnikom, primernejše za otroke in začetnike, trajnostno in energetsko vzdržno, saj ne potrebuje agregata za izdelavo ledu in velike porabe električne energije, vzdrževanje je cenejše in lažje, predvsem pa ostaja v uporabi na različnih lokacijah za vse občane tudi v preostanku leta. Možen bo tudi najem drsalk po simbolični ceni ter ostale športne in zabavne dejavnosti na drsališču.

Otroci na mestnem drsališču

Prihod Miklavža in prižig lučk

torek, 5. 12., ob 17. uri, Novi trg

Za uvod v Veseli december bo Novo mesto vnovič obiskal sv. Miklavž (v sodelovanju z DPM Mojca). Skupaj z županom MO Novo mesto Gregorjem Macedonijem bosta pozdravila meščane, simbolno prižgala praznične luči in razsvetlila mesto. Miklavž bo s spremstvom pozdravil in obdaril vse pridne otroke, pospremil pa ga bo tudi nastop čisto pravih Miklavževih parkljev.

Miklavž

Pravljična dežela in otroški program

od 5. do 31. 12., vsak dan, Novi trg

Še ena novost v letošnjem letu bo čisto prava Pravljična dežela, ki jo bomo postavili skupaj z našimi najmlajšimi iz novomeških vrtcev in šol. V čarobnem zimskem okolju bodo otroci lahko raziskovali pravljični gozd, ustvarjali na delavnicah, se popeljali s čarobnim vlakcem, obiskali različne predstave, nastopali pa bodo tudi oni. Seveda nas bo obiskal tudi dedek Mraz (v sodelovanju z DPM Mojca).

Lutke

Večerni program in kulinarična ponudba

od 22. do 30. 12., Novi trg

Bogat izbor brezplačnih koncertov je sestavljen za vse generacije in okuse. V Novo mesto prihajajo Klemen Klemen, Dalaj Eegol, Nipke in Trkaj, po dolgem času napovedujemo tudi veliki koncert skupine Siddharta z gosti Jardier, na božični večer bomo prisluhnili slovenski popevki in božičnim uspešnicam v prav posebni zborovski izvedbi, v večeru Po domače bomo slišali najboljše dolenjske ansamble, kot so ans. Šment, Mladi Dolenjci, Novi spomini in legende Fantje z vseh vetrov. Na predvečer silvestrovega pa vabljeni tudi na otroško silvestrovanje in dobrodelni koncert v sodelovanju z OZRK Novo mesto. Vse prireditve po dopolnjevala bogata kulinarična ponudba. 

siddh

Božični večer na Glavnem trgu

nedelja, 24. 12., Glavni trg

Na sveti večer boste obiskovalci lahko obiskali maše polnočnice v obeh mestnih cerkvah in prisluhnili prav posebnemu božičnemu koncertu vokalnega kvarteta na Glavnem trgu.

Skupina otrok v zimskem času

Silvestrovanje na Novem trgu

nedelja, 31. 12., Novi trg

Vrhunec pa prinaša veliko silvestrovanje v Novem mestu, na katerem bodo nastopili domači MRFY, energični TABU in zabavni ans. AZALEA.

Tabu_1

 

 

 

nazaj