DSC_0564.JPG

Župan čestital državnima prvakoma v šahu

datum: 22. 12. 2017

Župan Gregor Macedoni je 21. decembra 2017 na rotovžu sprejel člana Šahovskega društva KRKA Novo mesto, ki sta osvojila naslov članskih državnih prvakov za leto 2017: Jure Zorko je postal državni prvak v pospešenem šahu, Marjan Kastelic pa v hitropoteznem šahu. Oba sta se kot posamična članska državna prvaka uvrstila tudi na Evropsko pospešeno in hitropotezno prvenstvo, ki je od 14. do 18. decembra 2017 potekalo na Poljskem.

Leto 2017 je bilo tudi za ostale tekmovalce Šahovskega društva KRKA Novo mesto zelo uspešno.  Člani  so zmagali na ekipnem turnirju v pospešenem šahu, članice so bile tretje, na hitropoteznem ekipnem prvenstvu so tako člani kot članice osvojili drugo mesto. ŠD Krka je v zadnjem obdobju tudi odlično organiziralo in gostilo več turnirjev, ki jih je še popestril sprotni elektronski prenos partij na spletni strani tekmovanja.

Župan je državnima prvakoma in predsedniku društva Robertu Rudmanu čestital za osvojene dosežke in za dobro in premišljeno delo s tekmovalci, ki se kaže z stalnimi odličnimi dosežki v mlajših kategorijah.  Predsednik društva Robert Rudman je izpostavil, da so dobri šahisti praviloma tudi uspešni v šoli, kar dokazuje tudi letošnji prejemnik izredne štipendije Mestne občine Novo mesto Vid Dobrovoljc.  Župana Macedonija veseli, da se tako uspešno nadaljuje dolga novomeška šahovska tradicija, ob čemer je predsednik društva postregel z informacijo,  da je šah poleg streljanja edina disciplina, ki je že od začetka nepretrgoma prisotna na novomeških delavskih športnih igrah, ki potekajo od leta 1961.   

nazaj