02poopravljenihopravkih.jpg

Prva vožnja z Rudijem

datum: 07. 03. 2018

Danes je zaživel naš projekt – Za prijazno mobilnost, ki upokojencem in invalidom omogoča brezplačne prevoze z električnim avtomobilom, za katere se upravičenci preprosto naročite prek klicnega centra. Upokojenko, ki je storitev rezervirala prek brezplačne telefonske številke s klicem na 080 10 10, je voznik prostovoljec z avtomobilom Rudi odpeljal po opravkih.

Prva vožnja se je začela pred domom prve uporabnice nove storitve, ki je uredila zadeve v lekarni in pozneje opravila še nakup v trgovini. Za novo obliko prevoza, ki je del politike podpore starejšim in v skladu s trendi trajnostnega razvoja, je izvedela od znanke. Ker zaradi zdravstvenih težav težje ureja zadeve, ki so oddaljene od njenega doma, se ji tovrstna oblika mobilnosti zdi izvrstna. Zaradi odlične uporabniške izkušnje, bo v prihodnosti za prevoz še naprej uporabljala Rudija.

Prevoz Rudi obdan s snegom

Upravičeni uporabniki do brezplačne vožnje ste upokojen­ci in invalidi z manjšimi telesnimi in duševnimi okvarami, ki ste samostojni pri opravljanju vseh življenjskih potreb ter ima­te prijavljeno stalno bivališče v Mestni občini Novo mesto.

Če želite postati prostovoljni voznik avtomobila Rudi in izpolnjujete zahtevane zakon­ske pogoje za voznika, se lahko prijavite na 080 10 10.

03soferprostovoljec

Povezane novice

26. februar

Od ponedeljka nov sistem prevozov za starejše in invalide

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in predsednica Društva upokojencev Novo mesto Rožca Šonc sta danes na rotovžu podpisala pogodbo o sodelovanju pri projektu za mobilnost starejših...

več >

nazaj