Levicar_Nm_VinjaVas_Kozolci_2012_06_16_IMG_4336.JPG

Združenje zgodovinskih mest na turistični borzi

datum: 09. 03. 2018

Združenje zgodovinskih mest Slovenija se od 7. do 11. marca predstavlja na turistični borzi ITB Berlin, enem največjih turističnih dogodkov v svetu. Na stojnici je postavljen tudi »foto kotiček«, kjer se lahko obiskovalci fotografirajo pred »kuliso«, ki jo predstavljajo fotografije vseh zgodovinskih mest in tako postanejo del mestne fotografije, ki jo lahko takoj delijo s svojimi prijatelji na družabnih omrežjih.

Turistično promocijske aktivnosti zgodovinska mesta nadaljujejo s štirimi študijskimi turami, na katerih bo skupaj sodelovalo 30 predstavnikov italijanskih turističnih agencij in novinarjev, ki bodo nabirali vtise in spoznavali turistično ponudbo vseh 17 mest članic Združenja zgodovinskih mest Slovenije: Celja, Idrije, Jesenic, Kamnika, Kranja, Kopra, Kostanjevice na Krki, Metlike, Novega mesta, Pirana, Ptuja, Radovljice, Slovenskih Konjic, Šentjurja, Škofje Loke, Tržiča in Žužemberka.

novo_mesto_staro_mestno_ jedro

Septembra pa bodo zgodovinska mesta obeležila evropsko leto kulturne dediščine v Bruslju.  Na trgu pred Evropskim parlamentom bodo, ob sodelovanju slovenske ambasade v Belgiji in slovenskih poslancev v evropskem parlamentu, na celodnevnem dogodku predstavila pestro kulturo in kulturno dediščino slovenskih zgodovinskih mest.

nazaj