_DSC0365.jpg

Nizozemce zanima, kje nastajajo avtodomi Adrie Mobil

datum: 04. 04. 2018

V četrtek, 29. marca 2018, je Novo mesto obiskal namestnik veleposlanika Kraljevine Nizozemske Erik van Uum, ki se je sestal z županom Mestne občine Novo mesto Gregorjem Macedonijem in obiskal Univerzo v Novem mestu in podjetje Adria Mobil.

Kot je pojasnil gospod van Uum, želi veleposlaništvo Kraljevine Nizozemske bolje spoznati Mestno občino Novo mesto, ki slovi kot izvozna prestolnica Slovenije in je po številnih kazalcih nadpovprečno uspešna slovenska občina ter se kot taka kaže kot privlačno okolje za življenje. Župan Gregor Macedoni mu je predstavil gospodarsko, politično in socialno situacijo, ključne infrastrukturne projekte v občini ter načrtovane strateške korake v smeri spodbujanja dodatnega priseljevanja v občino. Posebno pozornost sta sogovornika namenila visokemu šolstvu. Župan je poudaril, da Mestna občina Novo mesto podpira tako ustanovitev univerze kot tudi vse visokošolske institucije, pri čemer se vsaka uspešna zgodba začne z majhnimi, a odločnimi in dobro usmerjenimi koraki.

Župan Macedoni je poleti 2016 na rotovžu že sprejel veleposlanika Kraljevine Nizozemske nj. eksc. Barta Twaalfhovna, s katerim sta ugotovila, da ima mnogo Nizozemcev avtodomom znamke Adria Mobil, pri čemer pa na Nizozemskem le malokdo ve, da je Adria Mobil slovensko podjetje iz Novega mesta. Namestnik veleposlanika Kraljevine Nizozemske Erik van Uum se je ob obisku dolenjske prestolnice odzval takratnemu županovemu vabilu k ogledu tovarne, v kateri nastajajo priljubljeni avtodomi.

 

Povezane novice

04. avgust

Novo mesto je obiskal nizozemski veleposlanik

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je 3. avgusta 2016 na rotovžu sprejel veleposlanika Kraljevine Nizozemske Nj. eksc. Barta Twaalfhovna, ki je Novo mesto obiskal na povabilo festivala Fotopub.

več >

nazaj