_DSC0836.jpg

Županov sprejem krvodajalcev

datum: 05. 06. 2018

Četrtega junija obeležujemo dan slovenskega krvodajalstva in ob tej priložnost je župan Gregor Macedoni pripravil tradicionalni sprejem, na katerem se je srečal s krvodajalkami in krvodajalci iz Mestne občine Novo mesto, ki so letos darovali kri od 28 do 65-krat. V svojem nagovoru je poudaril: »Krvodajalstvo v prvi vrsti enačimo s srčnostjo, vaša dejanja pa z velikodušnostjo, plemenitostjo in humanostjo, saj bi brez vas in vaših krvodajalskih akcij ugasnilo marsikatero življenje.«

Na županovem sprejemu sta bila tudi Marjan Grahut, predsednik Območnega združenja Rdečega križa Novo mesto in dr. Mojca Šimc, vodja Centra za transfuzijsko dejavnost Novo mesto, ki sta pozdravila navzoče. Marjan Grahut in dr. Mojca Šimc sta poudarila pomen krvodajalskih akcij in se zahvalila za darovano kri, ki je rešila marsikatero življenje, tudi otroško.

S prostovoljnim darovanjem krvi še vedno zadostimo potrebnim količinam na letni ravni za vse nujne primere, tako da ni potrebno uvažati ali odkupovati kri. Zato gre iskrena zahvala vsem darovalcem, ki to počnejo brezplačno, predano in z željo, da pomagajo vsem, katerim bo ta dragocena tekočina rešila življenje.

Sprejem krvodajalcev

 

nazaj