_DSC1021.jpg

Podpisali pogodbo za rekonstrukcijo ceste na Drski

datum: 16. 08. 2018

V prostorih Krajevne skupnosti Drska sta danes župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in predsednik uprave podjetja CGP Martin Gosenca podpisala pogodbo za rekonstrukcijo ceste na Drski – na odseku od križišča s Šegovo do konca slepe ulice pri železniški progi. Popis del obsega izgradnjo pločnika, javne razsvetljave, komunalne infrastrukture in sanacijo cestišča.

Rekonstrukcija zajema spodnji del ulice Drska, in sicer v skupni dolžini približno 320 metrov, medtem ko vrednost pogodbe znaša 624.485,97 evrov (brez DDV). S tem nadaljujemo urejanje enega prometno najbolj obremenjenih delov občine. Po zaključku del bomo občani v delu ulice Drska pridobili urejeno cestno površino, kjer bo polovica površine predvidena za motorni promet in druga polovica za pešce ter kolesarje. Najbolj izpostavljen del ulice Drska bo tako varnejši in primernejši za dnevne migracije, katerih pretežni del so dijaki in študenti Šolskega centra Novo mesto. Ker gre za celostno in premišljeno rekonstrukcijo, bo vrednostno pretežni del investicije namenjen nujni obnovi za mesto pomembnih obstoječih komunalnih vodov, ki niso bili predmet vzdrževanja že vsaj od leta 1987. Po uvedbi v delo, ki sledi, je predviden rok za realizacijo rekonstrukcije do konca leta. Podporo projektu je izrazila predsednica KS Drska Mira Retelj, ki je bila gostiteljica današnjega slavnostnega podpisa.
Del ulice Drska ter del tirnic

Del ulice Drska

Povezane novice

26. julij
Prenavljanje cestnega odseka - Šmihel

Prvi odsek v Šmihelu končan, v ponedeljek nadaljevanje

Dela na odseku državne ceste skozi naselje Šmihel med križiščema s Smrečnikovo in ulico Ob Težki Vodi se ta teden zaključujejo, zato bo na tem delu jutri (petek), 27. julija sproščen promet....

več >

nazaj