_DSC0090.jpg

Župan sprejel voznike Rudija, ki iščejo nove moči

datum: 30. 08. 2018

Župan Gregor Macedoni je včeraj na rotovžu sprejel prostoferje avtomobila Rudi, ki je namenjen brezplačnim prevozom starejših in invalidov v naši mestni občini. Voznikom Rudija se je zahvalil za njihov trud in doprinos k lažji mobilnosti ranljivih skupin občanov in izpostavil uspešnost projekta, saj so vozniki po dobrih petih mesecih prepeljali okoli 500 potnikov, opravili 400 voženj in naredili skoraj 10.000 kilometrov.

Starejši prevoze naročajo preko klicnega centra (telefonska številka 080 10 10) in jih uporabljajo vsakodnevno, največkrat za obisk zdravnika in lekarne, opravkov na pošti in banki ali obisk trgovine. Kot so izpostavili prostoferji, so veseli njihove pomoči in prostovoljno delo izjemno cenijo, še posebno tisti, ki živijo v odročnih krajih. Ker je zanimanja za prevoze veliko, 13 dosedanjih prostoferjev  pa premalo,  v svoje vrste vabijo nove voznike. Vsi, ki bi jim bilo takšno delo v ponos, se lahko oglasijo pri Društvu upokojencev Novo mesto.

Projekt za lažjo mobilnost starejših in invalidov deluje od marca letos in je naš odziv na pogosto izraženo potrebo upokojencev in invalidov po zagotavljanju prevozov in nadaljevanje politik podpore starejšim občanom in trajnostnega razvoja.

 

Sprejem novih šoferjev RudijaSprejem novih šoferjev Rudija

nazaj