vabilo.jpg

Vabilo na praktični seminar: Umetnost in šport

datum: 21. 09. 2018

Srednješolci in srednješolke, ki jih zanimata umetnost in šport, vabljeni na prvi praktični seminar Šport in umetnost, ki se bo zgodil v Novem mestu ob jubilejnem Štukljevem letu – z vrhunskimi ustvarjalci, ki povezujejo obe polji v uglašeno simfonijo duha in telesa.

Seminar je zasnovan kot niz delavic vrhunskih slovenskih ustvarjalcev in ustvarjalk različnih umetniških žanrov, ki v svoja dela umeščajo šport/gib; medtem ko bi bil cilj delavnice na koncu ustvariti zasnovo za mini samostojni avtorski projekt; bodisi v obliki krajše točke (koreografije), zapisa, analize, članka ali morda celo mini predstave. Sodelovanje na seminarju je namenjeno vsem novomeškim srednješolcem/srednješolkam in študentom/študentkam, ki jih tovrstna tematika zanima in ki so pripravljeni ob sobotah od konca septembra do začetka decembra 2018 aktivno sodelovati. V okviru seminarja bodo sodelovali ustvarjalci/športniki; Matjaž Pograjc, Boštjan Videmšek, Brane Potočan, Jana Menger, Vito Weis & Uroš Kaurin, Leja Jurišić, Borut Kincl, Žigan Kranjčan & Gašper Kunšek in Katarina Stegnar. Delavnice bo koordinirala ter udeležence in udeleženke strokovno spremljala Dr. Andreja Kopač. 

Seminar bo potekal ob sobotah v KC Janez Trdina in tudi na nekaterih drugih prizoriščih. Po vsakem srečanju bo pol ure namenjno medsebojnemu pogovoru z udeleženci delavnice, namenjeni zapisovanju, refleksiji in delu na pilotskem projektu kot praktičnim vajam iz pisanja; na koncu bo sledila predstavitev pilotskega projekta. Za prijavo in za natančen urnik delavnic pišite na: ankopac@gmail.com. Rok prijave je do 25. septembra 2018. 

vabilo

nazaj