IMG_3763.JPG

Košarkašice Krke z izjemno igro osvojile turnir v Herceg Novem

datum: 12. 02. 2019

Dekleta Ženskega košarkarskega kluba Krka so se minuli podaljšan vikend mudile na močnem, mednarodnem turnirju »Mimoza 2019« v Herceg Novem, našem partnerskem mestu, ki ga že drugo leto zapored organizira ŽKK Primorje iz Črne gore. Na turnirju so košarkarice Krke nastopale z dvema selekcijama, in sicer z deklicami letnik 2006 in 2004. Mlajša selekcija ŽKK Krka se je veselila naslova prvakinj turnirja, starejše pa zasedle tretje mesto.

IMG_3718

V kategoriji mlajših deklic so poleg gostiteljic in Novomeške Krke, nastopile še ekipi ŽKK Ragusa (HRV) in ŽKK Art Basket (SRB).Dekleta so s svojo srčnostjo, borbenostjo ter požrtvovalnostjo pokorila celotno mednarodno konkurenco in se zasluženo veselile osvojitve prvega mesta na turnirju. V najboljšo peterko turnirja sta bili uvrščeni kar dve Krkašici, in sicer Franja Hrovat ter Ema Kristan! Laskavi naslov najkoristnejše igralke turnirja pa je prav tako pripadel novomeški košarkarici Franji Hrovat.

FINALE: Primorje – Krka 39:40

V kategoriji starejših deklic so poleg Novomeških košarkaric nastopile še ekipe ŽKK Art Basket iz Beograda (SRB), ŽKK Star iz Fojnice (BIH) ter domačinke ŽKK Primorje. Na prvem srečanju so se varovanke trenerja Matije Frančiča pomerile proti srbski ekipi iz Beograda, in kljub dobri igri se na koncu ni izšlo po načrtih. na koncu.  V borbi za tretje mesto so jim nasproti stale košarkarice iz Bosne in Hercegovine. V dinamičnem in ob koncu tudi razburljivem srečanju so Novomeščanke zasluženo slavile in osvojile odlično tretje mesto! V najboljšo peterko turnirja je bila izbrana Krkašica Lea Judež!

ART BASKET (SRB) – KRKA 70 : 64

Tekma za 3. mesto: STAR FOJNICA (BIH) – KRKA 39 : 45

IMG_3650

Novomeščanke so poleg igranja tekem uživale tudi v raziskovanju čudovitega obmorskega mesta Herceg Novi, spoznavale so njihovo kulturo, gostoljubnost ter se domov vrnile polne novih izkušenj in spominov. 

IMG_3839

nazaj