ntk_1.jpg

6 zlatih odličij za NTK Krka

datum: 05. 03. 2019

Na 28. državnem prvenstvu Republike Slovenije za članice in člane v namiznem tenisu je bilo kar devet predstavnikov NTK Krka, ki so se skoraj vsi okitili z odličji, skupaj so jih osvojili 11, kar šest zlatih! Med moškimi so se štirje krkaši uvrstili na prva štiri mesta, kar bo težko ponoviti.

Po zmagah v Puconcih in lani na Otočcu je Darko Jorgič (trenutno 55. igralec svetovne lestvice) še tretjič zapored osvojil naslov državnega članskega prvaka, saj je v finalu ugnal klubskega prijatelja Denija Kožula. Hribar in Cvetko sta bila med posamezniki bronasta.

S Petrom Hribarjem je Jorgić ubranil tudi naslov med moškimi dvojicami, Hribar pa je z Aleksandro Vovk ponovil lanskoletni uspeh z Otočca in znova sta osvojila zlato. Do srebra je prišel tudi Cvetko v paru s Horvatom. Do svojega drugega naslova državne prvakinje je Vovkova, ki je v posamični konkurenci osvojila drugo mesto, prišla s Katarino Stražar (Mengeš) med ženskimi dvojicami.

ntk 2

Tako je tudi 28. državno prvenstvu Republike Slovenije minilo v znamenju krkinih igralcev in igralke. Darko Jorgić je po koncu turnirja povedal:

»Vedel sem, da krkaši odhajamo na letošnje prvenstvo v izredno močni postavi in da smo ta trenutek res najmočnejša ekipa v državi ter da lahko pričakujemo kopico medalj. Sam sem igral dobro, kar sem potrdili tudi v finalnem boju s kolegom Kožulom. Skratka, vesel sem, da smo krkaši znova razveselili svoje najbližje, privržence in seveda vodstvo NTK Krke, ki je, roko na srce, na svojo ekipo lahko ponosno. Poglejte samo stopničke, ki se 'zlatijo' od zelenih dresov.«

ntk 6

nazaj