_DSC0902.jpg

Prenovljeni Glavni trg bomo odprli s pravim novomeškim žurom

datum: 30. 04. 2019

Na današnji novinarski konferenci smo na rotovžu predstavili celodnevno dogajanje uradnega odprtja prenovljenega Glavnega trga, ki bo 10. maja. Vrhunec bo večerni koncert, na katerem bodo znani novomeški glasbeniki združili moči z izjemnima ljubiteljskima zasedbama - Pihalnim orkestrom Krka in Mešanim pevskim zborom Pomlad. Praznovanje bodo v dopoldanskih urah začeli otroci novomeških vrtcev, Dolenjski muzej pripravlja vodenje po razstavi izkopanin z Glavnega trga Na dobri poti, za živahen večerni utrip pa bodo v Zavodu Grem v mesto poskrbeli z uveljavljeno Nočjo nakupov.

fb odprtje

Župan Gregor Macedoni je ob tem izrazil zadovoljstvo ob zaključeni prenovi, pri načrtovanju in organizaciji pa so po njegovem mnenju skušali zajeti čim več potencialov, ki jih prenovljene površine ponujajo. Poleg bogatega, izrazito novomeškega programa je župan obiskovalcem obljubil tudi dve presenečenji.

Glasbeni del programa sta podrobneje predstavili predsednica Pihalnega orkestra Krka Aleksandra Pavlič in zborovodkinja Mešanega pevskega zbora Pomlad Alenka Podpečan. Na koncertu bodo obiskovalci lahko prisluhnili enajstim domačim in tujim skladbam, med katerimi se bodo obema zasedbama pridružili Dan D, DMP, Generator, Rudolfovo in Županova torta.

Ana Petančič iz Zavoda Grem v mesto je povedala, da je k sodelovanju pri Noči nakupov pristopila velika večina podjetnikov iz mestnega jedra, ki bodo s podaljšanim delovnikom, bogato ponudbo kulinaričnih dobrot, popustov in ostalim spremljevalnim programom prispevali svoj  delež pri tem zgodovinskem dogodku.

Program:

  • Od 9. ure dalje program novomeških vrtcev
  • Med 11. in 17. uro vodeni ogledi vsako polno uro po razstavi arheoloških najdb z Glavnega trga »Na dobri poti« v Dolenjskem muzeju (vstopnina 3 eur, vodenje brezplačno)
  • Ponudba lokalnih dobrot
  • Od 18. ure NOČ NAKUPOV
  • Ob 19. uri KONCERT MePZ Pomlad in Pihalnega orkestra Krka z gosti: Dan D, DMP, Rudolfovo, Generator in Županova torta

tamtam_GLAVNI_TRG_Dan_d_popravljen

nazaj