BPu-ee0989.jpg

Novomeščani ob odprtju napolnili prenovljeni Glavni trg kot še nikoli

datum: 13. 05. 2019

V petek smo pripravili odprtje prenovljenega Glavnega trga, ki smo ga obeležili z bogatim celodnevnim programom. Ob večernem vrhuncu dogajanja, koncertu znanih novomeških skupin ob spremljavi Mešanega pevskega zbora Pomlad in Pihalnega orkestra Krka, je bil prenovljen Glavni trg poln do zadnjega kotička. Obiskovalci so se kasneje v velikem številu zadržali tudi na Noči nakupov, ki so jo tradicionalno pripravili v združenju podjetnikov mestnega jedra Grem v mestu.

Govornika na slavnostnem odprtju, župan Gregor Macedoni in predsednik Urbanističnega sveta Mestne občine Novo mesto dr. Tomaž Slak, sta v svojih nagovorih izpostavila potrpežljivost in razumevanje vseh, ki so bili vpleteni v procese prenove, predvsem stanovalcev in podjetnikov mestnega jedra pa tudi vseh ostalih občanov. »Mestno jedro je eden ključnih gradnikov naše skupne poti. Srce mesta. Zato je danes še posebej lepo biti Novomeščan,« je svoj govor sklenil župan Gregor Macedoni.

BPu-ee0819

V osrednjem delu programa so se ob že omenjenih pevcih in pihalcih na odru zvrstile znane novomeške glasbene skupine DMP, Dan D, Županova torta, Generator in Generacija Rudolfovo.  Odprtje Glavnega trga je z razrezom torte v družbi zgodovinskih likov iz novomeške preteklosti simbolno izvedel župan, ob tem pa je po dolgih letih zazvonil tudi rotovški urni mehanizem.

Pestro dogajanje se je sicer začelo že v dopoldanskih urah, ko so prenovljeno površino Glavnega trga zavzeli otroci iz novomeških vrtcev, ki so ustvarjali v sodelovanju z Likovnim društvom Mavrica.

BPu-ee1140

 

nazaj