7001_21.jpg

V Prijedoru promocija novomeškega polmaratona

datum: 20. 05. 2019

Novomeški maratonec in občinski svetnik Primož Kobe je udeležbo delegacije Mestne občine Novo mesto na občinskem prazniku prijateljskega mesta Prijedor (BiH) združil s tekom na že 26. teku po prijedorskih ulicah in za promocijo 2. izvedbe novomeškega polmaratona, ki bo letos 5. in 6. oktobra.

Novomeško delegacijo je sprejel župan Prijedora Milenko Đaković, ki je izrazil hvaležnost, da se je delegacija Mestne občine Novo mesto kljub naraslim vodam, ki so ravno v času občinskega praznika poplavile mesto, odločila pripotovati v Prijedor in za ponujeno pomoč. Poleg predstavitve novomeškega polmaratona so potekali tudi pogovori o sodelovanju na gospodarskem področju in pri evropskih projektih. Prijedor je zelo odprt za investicije in dobro pripravljen nanje, obenem pa se ponaša z zelo učinkovito in izkušeno razvojno pisarno.    

Mednarodni ulični tek v Prijedoru ima bogato tradicijo in velik pomen za prebivalce Prijedora, saj ni bil odpovedan niti v času vojne Bosni in Hercegovini in niso ga odpovedali niti tokrat, ko se je mesto borilo z vodo, ki je vdrla v več kot 400 hiš. Na teku v članski konkurenci lahko nastopijo samo povabljeni tekmovalci in povabilu se je odzval tudi novomeški olimpijec Primož Kobe, ki se v tekmovalni ritem vrača po poškodbi.   

Tek je potekal v sklopu obeleževanja občinskega praznika mesta Prijedor, ki ga naše prijateljsko mesto praznuje 16. maja. Odnosi med občinama so se vzpostavili leta 2007 na podlagi sodelovanja novomeških društev z Društvom Slovencev Lipa Prijedor. Društvo Slovencev Lipa obstaja od leta 1997 in je ob svoji desetletnici navezalo stike z nekaj slovenskimi mesti, med drugim tudi z Novim mestom.

 

ulicna-trka-prijedor-2019-kraj-7

Foto: www.prijedordanas.com

 

 

nazaj