62219788_2320143118050760_1780310351313633280_o.jpg

Jubilejni 20. Jazzinty v Novem mestu

datum: 08. 08. 2019

Med 12. in 17. avgustom bo v Novem mestu potekala jubilejna 20. mednarodna poletna glasbena delavnica in jazz festival Jazzinty. Poleg glasbenih delavnic bo dogajanje v mestu dopolnilo pestro koncertno dogajanje, festival pa se bo zaključil s koncertom kar desetih zasedb.

Koncerti bodo vsak dan potekali v Kulturnem centru Janeza Trdine, delavnice pa bodo na Glasbeni šoli Marjana Kozine. Celoten program, vsebino delavnic in festivalsko dogajanje lahko spremljate na povezavi.

 

Glasbena delavnica in festival Jazzinty predstavlja največji mednarodni festival v JV Sloveniji in osrednje neformalno izobraževalno središče na področju jazz glasbe v srednji Evropi. Delavnice se vsako leto udeleži do 100 udeležencev, ki prihajajo iz praktično vseh evropskih držav, iz ZDA in celo Indonezije, Koreje ter Afrike.

jazz

Foto: Jazzinty

Preko predavanj in popoldanskih ter večernih jam sessionov dobi udeleženec vpogled v življenje in razvoj profesionalnega jazz glasbenika in prejme informacije, ki niso v ustaljenih praksah in učnih načrtih svetovnih konservatorijev in akademij.

Organizatorji so ob 20. obletnici festivala povabili nova imena izkušenih mentorjev in mednarodno priznanih glasbenikov, katerih ustvarjalnost sledi novim smernicam v svetu jazza in improvizirane glasbe. Mentorji in izvajalci predstavljajo fuzijo žanrsko različnih glasbenikov, ki udeležencem nudijo celoten spekter jazz glasbe; od tradicionalnih ameriških bebop prijemov, post-bop premikov, fusion ritmičnih vzorcev, neparnih ritmov modernega jazza do sodobnih glasbenih praks.

 

 

nazaj