DSC_0521.JPG

Novomeščani prepričljivo najboljši na Igrah prijateljstva v Bihaću

datum: 09. 09. 2019

Novomeški mladi športniki so na Igrah prijateljstva, ki so potekale od 6. do 8. septembra v Unsko-Sanskem kantonu v Bihaću, v skupni kategoriji prepričljivo osvojili prvo mesto. To je že deveta skupna zmaga Novomeščanov na dosedanjih sedemnajstih igrah. Zmag so se v posameznih kategorijah veselili košarkarice in košarkarji Košarkarskega kluba Krka, šahisti in šahistke Šahovskega društva Krka, odbojkarji Moškega odbojkarskega kluba Krka in rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka.

IMG_8915

Drugo mesto je osvojila združena namiznoteniška ekipa NTK Krka in Športno društvo SU Novo mesto ter rokometašice Ženskega rokometnega kluba Krka, tretji pa so bili nogometaši Nogometnega kluba Krka.

IMG_8934

Skoraj 400 mladih športnikov iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Italije in Slovenije je tekmovalo v šestih različnih športnih panogah, košarki, rokometu, odbojki, nogometu, šahu in namiznem tenisu. Novomeški športniki so v skupni kategoriji zbrali 33 točk, Primorsko-goranska županija je na drugem mestu zbrala 24 točk, tretje mesto je osvojila ekipa Unsko Sanskega kantona in četrto Furlanija Julijska krajina iz Italije. Med posamezniki je v namiznem tenisu Mitja Omerzel zasedel tretje mesto, Lana Slatinšek drugo ter Zara Judež in Ana Blatnik tretje. Pri šahistih pa Anej Bizjak drugo in Tjaša Pajk tretje mesto. Tekmovanja so potekala v Bihaću, Cazinu in Bužimu v odlični organizaciji športne zveze Unsko Sanskega kantona.

IMG_8972

Naslednje že osemnajste »Igre prijateljstva« bodo septembra naslednje leto v Italiji, najverjetneje v Trstu ali Lignanu.

IMG_8897

 

nazaj