Webp.net-resizeimage__8_.jpg

Štipendisti na obisku pri županu

datum: 26. 09. 2019

Župan Gregor Macedoni in direktorica občinske uprave dr. Vida Čadonič Špelič sta na rotovžu sprejela štipendiste Živo Falkner, Anjo Fink, Jošta Rudmana in Vida Dobrovoljca. Župan in direktorica sta se na srečanju, na katerem so zaradi drugih obveznosti manjkali Uroš Prešern, Manja Slak, Gal Pavlin, Ana Šubic in Domen Kulovec, ki so tudi štipendisti naše občine, z mladimi pogovorila o preteklih uspehih in izkušnjah ter o načrtih za nadaljnje šolanje.

Webp.net-resizeimage (9)

Na občini s štipendijami za izjemne uspehe, ki smo jih ponovno začeli podeljevati leta 2016, aktivno podpiramo perspektivne mlade Novomeščane, ki imajo z novim sistemom štipendiranja priložnost, da razvijajo svoje posebne talente. Sredstva so prednostno namenjena posameznikom z izjemnimi dosežki na različnih področjih, kot so kultura, umetnost, šport in znanost.

Lani se je na razpis za štipendije  in enkratne denarne pomoči prijavilo 18 kandidatov. Letos je rok za oddajo prijav 4. oktober, na občini pa se že veselimo četrte generacije štipendistov, ki bodo po vzoru sedanjih postajali novomeški ambasadorji znanja.  Štipendija se podeljuje za obdobje trajanja šolanja in znaša 300 evrov mesečno za šolanje v tujini in 200 evrov za šolanje v Sloveniji, enkratna denarna pomoč pa se podeli v višini 500 evrov.

Povezava do razpisa za štipendije je na voljo tukaj.

nazaj