_DSC0957.jpg

Ne pozabi »vključiti« e-kolo

datum: 01. 10. 2019

Sistem izposoje koles GoNm je med Novomeščani zelo priljubljen in ima že okoli 500 rednih uporabnikov. V sistem smo letos, poleg devetih novih postaj, dodali tudi 45 električnih koles. V zadnjem času opažamo, da prihaja do nepravilne uporabe koles oz. da uporabniki ne prižgejo električnega motorja, ki pomaga pri poganjanju, zato so mnogim kolesa pretežka. Da bo vožnja prijetnejša, z vami delimo nekaj uporabnih nasvetov.

Električno kolo je kolo opremljeno z električnim motorjem in vam pomaga pri poganjanju kolesa. Na vsakem e-kolesu je privzeta nastavitev motorja izklopljeno in ga je potrebno po izposoji vklopiti.

Vklop motorja

Na levi strani okvirja, pod krmilom se nahaja srebrno stikalo. Z daljšim pritiskom (1-2 sekundi) motor vklopite. Ob prižigu se samo stikalo (na okvirju kolesa) osvetli in nakazuje stanje baterije.

Modra svetloba na stikalu - baterija je polna. Zelena svetloba na stikalu - baterija je na polovici kapacitete, a še vedno zadostuje za več izposoj in voženj. Rdeča svetloba na stikalu - baterija se bo počasi izpraznila.

GONM GUMB

POZOR!

Kolo obvezno vklopite preden se usedete na kolo in nikakor ne pritiskajte na pedali. V primeru da pomotoma vklopite motor med pritiskanjem pedal, vam motor ne bo pomagal. Stopite dol s kolesa, izklopite motor in ga ponovno vklopite.

S ponovnim daljšim pritiskom motor izklopimo. Motor se tudi samodejno izklopi po 1 minuti mirovanja kolesa.

Dodatna navodila so na voljo tudi na spletni strani GoNm.

nazaj