Refresh.png

Zaključek projekta REFRESH

datum: 27. 11. 2019

Z zaključnim dogodkom v Škofji Loki se zaključuje projekt REFRESH, pri katerem je v sklopu Združenja zgodovinskih mest Slovenije sodelovala tudi naša občina. Udeleženci so poleti na enotedenskem obisku spoznavali novomeško kulturno dediščino in jo interpretirali skozi sodobno hip-hop koreografijo.
Namen projekta je bil približati kulturno dediščino ljudem, proslaviti njeno raznolikost in deliti njeno vrednost in pomen s prihodnjimi generacijami.

Na zaključnem dogodku v Škofji Loki, v torek, 3. decembra, ob 12. uri bo v Sokolskem domu potekala otvoritev razstave  OSVEŽENA DEDIŠČINA, ki so jo pripravili in izvedli mladi umetniki, ki so kot slovenski predstavniki sodelovali na Refresh dogodkih v Italiji, Romuniji, Španiji  ter na Ptuju in Novem mestu.

Glavni »govorec« bo mladi strokovnjak, Matevž Štraus, član društva Idrija 2020, ki bo spregovoril o  inkubatorju poslovnih idej, kako na podlagi bogate dediščine ustvarjati nova delovna mesta za mlade. 

Ob 14.00 bo okrogla miza o inovativnosti in ustvarjalnem potencialu kulturne dediščine za prihodnje generacije, kjer bodo sodelovali mladi, predstavniki lokalnih organizacij, turizma, ministrstva za kulturo, STO, razvojne agencije, in predstavniki partnerjev projekta iz Italije, Romunije, Španije in Slovenije.

REFRESH: Young art(ist)s refreshing heritage sites je projekt, ki se je začel v poletnih mesecih Evropskega leta kulturne dediščine in je sofinanciran s pomočjo Evropske komisije v program Ustvarjalna Evropa. V projektu sodelujejo štiri organizacije iz štirih držav:

•             Združenje zgodovinskih mest Slovenije – Slovenija, vodilni partner.

•             ITACA – Local Development Association, Italija.

•             Complexul Muzeal National MOLDOVA (Moldova National Museum Complex Iasi), Romunija.

•             Fundación Universitaria San Antonio Murcia, Španija.

 

Dodatne informacije o projektu so na voljo v priponki.Projekt Resfresh.pdf

Več o poletnem dogodku v Novem mestu je na voljo tukaj.

nazaj