DSC_6023.jpg

Pred nadaljevanjem prenove mestnega jedra arheološko sondiranje

datum: 09. 03. 2020

Prenova mestnega jedra se v letošnjem letu nadaljuje na Rozmanovi, Kastelčevi in Prešernovem trgu. Na tem območju se predvidoma v ponedeljek, 16. marca, začenja arheološko sondiranje, ki bo vplivalo na prometni režim. Izvajalec sondiranja bo z deli začel na Rozmanovi, za križiščem s Kastelčevo (v smeri Knjižnice Mirana Jarca), zato bo ta del Rozmanove do nadaljnjega zaprt za promet in parkiranje. Izvoz iz Glavnega trga bo potekal po Kastelčevi (obratna smer vožnje kot sicer).

Skupna investicijska vrednost projekta je 2.668.732,54 EUR. 
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz 
Evropskega sklada za regionalni razvoj v višini 2.091.944,79 EUREvropski sklad za regionalni razvoj

Začetek projekta: december 2019
Zaključek projekta: september 2022

 

DSC_6007

Sledijo sondiranja na Kastelčevi in Prešernovemu trgu, po zagotovilih izvajalca pa bodo dela v primeru ugodnih vremenskih razmer zaključena sredi aprila. Zaradi zapor na območju Rozmanove in Kastelčeve bo spremenjena tudi linija 5 mestnega potniškega prometa. Avtobusi bodo zaokrožili na Novem trgu (za hotelom Krka).

Na podlagi rezultatov sondiranja bo na istem področju sledilo arheološko izkopavanje, vzporedno pa bo potekal tudi izbor za izvajalca gradbenih del. Začetek gradbenih del je načrtovan v drugi polovici leta.01_NOVO-MESTO-PRESERNOV-TRG-1140x656

Predmet investicije je odprava socialne degradacije v območju operacije s premišljeno izpeljano celovito prostorsko in ekološko prenovo javnih odprtih površin.

Več o evropski kohezijski politiki v Sloveniji - www.eu-skladi.si

 

Povezane novice

28. februar

Več kot 3,3 milijone sofinancerskih sredstev za nadaljnjo prenovo mestnega jedra, gradnjo stanovanj in Kettejev drevored

Združenje mestnih občin Slovenije (ZMOS) je potrdilo seznam sofinanciranja petnajstih izbranih operacij mestnih občin za projekte trajnostne urbane strategije, med katerimi so trije novomeški.

več >

nazaj