kmj.jpg

Vrata Knjižnice Mirana Jarca ponovno odprta

datum: 08. 05. 2020

Osrednja Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto vključno s krajevnimi enotami je ponovno odprta. Bibliobus bo odšel na pot 11. maja 2020. Delujejo po rednem obratovalnem času, a v skladu s priporočili NIJZ v omejenem obsegu.

Gradivo, ki ste si ga izposodili pred zaprtjem knjižnice, lahko vrnete do ponedeljka, 18. maja, v nabiralnik za vračanje gradiva pred glavnim vhodom v knjižnico. Zamudnine za čas od 13. marca do 18. maja ne bodo obračunali.

Naročene knjige lahko brezkontaktno prevzamete pri vhodu na Oddelek za mladino vsak delovnik med 7. in 19. uro.

Gradivo, ki ga boste vrnili, bo šlo za 7 dni v karanteno, zato stanje na svojem knjižničnem računu v spletnem servisu Moja knjižnica preverite šele 10. dan po oddaji gradiva v nabiralnik. Za čas, ko bo vrnjeno gradivo stalo v karanteni, prav tako ne bodo obračunali zamudnine. 

Izposoja gradiva je možna ob predhodnem naročilu gradiva na tel. št. 07 393 46 64, preko spletnega obrazca ali spletnega servisa Moja knjižnica (rezervacije prostega gradiva). Naročeno gradivo lahko brezkontaktno osebno prevzamete pred vhodom na Oddelek za mladino, dostavijo pa vam ga lahko tudi s kolesom ali po pošti. Hkrati je mogoče naročiti do 6 enot gradiva. Če se odločite za osebni prevzem naročenega gradiva, ga je potrebno prevzeti v 3 delovnih dneh od prejema obvestila knjižnice, sicer ga vrnejo nazaj v obtok.

Gradivo z vseh treh oddelkov si lahko izposodite tudi pri osrednjem izposojevalnem pultu na Študijskem oddelku, kjer vam po želji lahko tudi svetujejo pri izbiri gradiva za potrebe izobraževalnega procesa ali branja v prostem času. Na enak način je izposoja gradiva možna tudi pri izposojevalnem pultu v krajevnih knjižnicah. Pregledovanje gradiva na knjižnih policah je možno le v spremstvu knjižničarja. Prosijo vas, da pred vstopom v knjižnico upoštevate napotke zaposlenih ter si preberete priporočila na plakatih ob glavnem vhodu v knjižnico.

Več o storitvah knjižnice najdete na naši spletni strani.

OMOGOČAJO:

- brezstično izposojo predhodno naročenega gradiva pred knjižnico

- izposojo gradiva pri osrednjem izposojevalnem pultu

- pregledovanje gradiva na knjižnih policah v spremstvu knjižničarja

- referenčno delo

- vračilo gradiva

NI MOGOČE:

- se prosto gibati po knjižnici

- samostojno pregledovati gradivo na knjižnih policah

- uporabljati čitalniških prostorov

- uporabljati računalnikov in fotokopirnega stroja

- uporabljati sanitarij

 

Uporabnikom potujoče knjižnice sporočajo, da bo Bibliobus ponovno krenil na pot že naslednji teden. Dolenjske in belokranjske kraje bo po ustaljenem urniku obiskoval od ponedeljka, 11. maja 2020, ko se bo odpravil v Zalog, Podturn, Meniško vas in Prečno. Mesec april, ko ni vozil, pa bodo nadomestili v mesecu juliju. Na svojem postajališču boste lahko do vključno 4. junija 2020 brez zamudnine vrnili izposojene knjige v zaboj pred bibliobusom. Knjižničar vam bo po želji iz bibliobusa prinesel in izposodil izbrane knjige, samostojno pregledovanje gradiva na knjižnih policah pa zaenkrat ne bo možno. Obiskovalce prosijo, da pred bibliobusom vzdržujete predpisano varnostno razdaljo 2 m in se ravnate po navodilih zaposlenih ter v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi vladnimi ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa.

Vrnjene knjige so zaradi varnostnih ukrepov 7 dni v karanteni.

nazaj