polmaraton.jpg

3. Novomeški polmaraton letos tudi s tekom na 10 kilometrov

datum: 17. 06. 2020

Novo mesto bo 3. in 4. oktobra gostilo profesionalne in rekreativne tekače in tekačice, na letos že tretjem Novomeškem polmaratonu. Poleg polmaratona, ki znaša 21 kilometrov, bosta na voljo tudi razdalji na 6,5 kilometra in 10 kilometrov, ki je prva novost letošnjega Novomeškega ½ maratona.

Poleg uvedbe nove, 10 kilometrske razdalje, bodo v Novem mestu tokrat prevzeli tudi izvedbo državnega prvenstva v polmaratonu za članske in veteranske kategorije, kar je po besedah vodje Novomeškega polmaratona Primoža Kobeta velika čast in dokaz, da je prireditev pomembna in priznana tudi na državni ravni. »Čeprav zadnji dogovori še potekajo, pa vse kaže na to, da bodo ljubitelji teka prireditev lahko v živo spremljali tudi na programu ŠPORT TV,« nam zaupa Primož Kobe, ki pravi, da je ta trenutek prijavljenih več kot 200 tekačev, računajo, da bo v juliju zabeleženih več kot 1000 prijav, pripravljajo pa se tudi na različne scenarije, ki bi jih morali uvesti ob morebitnem drugem valu epidemije.

Prvi dan dogodka, 3. oktobra, so k rekreaciji vabljeni predšolski in šolski otroci, odvila se bosta tudi program nordijske hoje in pohod, na drugem dnevu, 4. oktobra, pa bosta hkrati potekala ½ maraton in državno prvenstvo v polmaratonu ter teki na krajših razdaljah.

Podrobnosti o dogodku najdete na povezavi: https://www.novomesto21.si/sl/o-maratonu/razpis

pol

nazaj