IMG_9991.jpg

Splošna bolnišnica Novo mesto bogatejša za CT aparat

datum: 02. 07. 2020

Splošna bolnišnica Novo mesto je pridobila nov CT aparat z napredno tehnologijo, ki olajša diagnosticiranje ter omogoča izvedbo novih diagnostičnih preiskav z nižjo obremenitvijo ionizirajočega sevanja. V bolnišnici, kjer na leto opravijo približno 10000 CT preiskav, bodo sedaj zanje uporabljali dva CT aparata, starejšega in novega, kar bo pripomoglo h krajšanju čakalnih dob.

Diagnostična slikanja z računalniško tomografijo oziroma CT aparatom uporabljajo za vse dele telesa, v Splošni bolnišnici Novo mesto pa med CT preiskavami prevladujejo slikanja glave, trebuha in pršnega kosa. Za tovrstne manj zahtevne preiskave bodo lahko še naprej uporabljali starejši CT aparat, medtem ko bodo z novim izvajali tudi CT koronarografijo oziroma neinvazivne kardiološko žilne preiskave, ki jih do sedaj v bolnišnici niso mogli. Nova pridobitev bo posledično prispevala tudi k hitrejši obravnavi pacientov.

IMG_20200619_110338

Investicijo v višini približno 1,5 mio evrov je v 70 odstotkih sofinancirala država, 30 odstotkov pa je zagotovila bolnišnica.

 

Fotografiji: Splošna bolnišnica Novo mesto

nazaj