SKUPAJ_-_INJA.jpg

Začetek ciklusa mini akustičnih koncertov ob 100. obletnici Novomeške pomladi

datum: 03. 07. 2020

V sklopu dogodkov in prireditev ob 100. obletnici Novomeške pomladi, se je včeraj začel ciklus mini akustičnih koncertov, ki potekajo v organizaciji novomeškega Zavoda INJA MUSIC in v sodelovanju s Knjižnico Mirana Jarca. Nastopila sta mlada kantavtorja Špela Cesar in Domen Brodarič, ki sta se predstavila z avtorskimi skladbami, Špela s slovenskim, Domen z angleškim besedilom.

Oba nastopajoča sodita v nov novomeški glasbeni val, ki z avtorskimi teksti in odličnimi vokali na slovensko glasbeno sceno vnaša svežino in samosvoj kantavtorski pristop. Kljub deževnemu vremenu je publika uživala v mini akustičnem koncertu obeh kantavtorjev v prijetnem ambientu atrija novomeške knjižnice.

Špela Cesar2

Zavod INJA MUSIC, produkcijska hiša in založba, je svoje delovanje pričela v letu 2020. Ustanovitelja, samozaposlena v kulturi, direktor Igor Ilič in Anja Pavlin, pevka glasbene skupine Tretji kanu, sta kot temeljno poslanstvo zavoda izpostavila »celosten razvoj kariere glasbenic in glasbenikov«. Mladim, še neuveljavljenim glasbenikom, zagotavljata razvoj glasbene kariere od priprave besedil, aranžiranja, produkcije in postprodukcije do vizualne podobe (fotografije, videospoti) ter medijske promocije. Zavod INJA MUSIC je kot temelj svojega poslanstva zapisal: »Ustvarjalno polje za glasbeno udejstvovanje, ki nostalgično pogleduje po preteklosti, sodobnosti nastavlja ogledalo in vibrira v prihodnost. Polje, ki kalejdoskopsko skozi oči ustvarjalca projicira duh časa in mesta. Energija, ki steče med notranjim vzgibom umetnika in mešalno mizo.«

Mini akustičen koncert Špele Cesar in Domna Brodariča so omogočili Zavod INJA MUSIC, Knjižnica Mirana Jarca in Mestna občina Novo mesto ter BTC d. d. kot sponzor dogodkov posvečenih 100. obletnici Novomeške pomladi.

Domen Brodarič2

Naslednji mini akustičen koncert bo v četrtek, 9. julija, ob 19. uri v Parku Rastoče knjige (v primeru slabega vremena v atriju Knjižnice Mirana Jarca). Nastopila bosta Sandra Erpe in Andrej Barbič – Krt.

V sklopu kampanje 100 let novomeške pomladi sledi v poletnih in jesenskih mesecih vrsta manjših dogodkov, 26. septembra pa še osrednja prireditev. Podporniki projekta so Zavarovalnica Sava, zavarovalna družba, d.d., BTC d.d., Telekom Slovenije d.d., Krka, tovarna zdravil, d.d., skupina TPV, Renault in Petrol d.d.

logonmpom1

nazaj