41539536_702111316834527_6006638941732601856_o.jpg

Plačevanje parkirnine z mobilno aplikacijo EasyPark

datum: 20. 07. 2020

Na Mestni občini Novo mesto smo vzpostavili sistem, ki uporabnikom javnih parkirišč omogoča plačevanje parkirnine z mobilno aplikacijo EasyPark. Prav tako ostaja možnost plačila s kovanci na parkomatih, z SMS sporočili ali brezplačno mobilno aplikacijo ParkMeWise.

Pravila uporabe aplikacije EasyPark in splošni pogoji so objavljeni na spletni strani. Strošek uporabe aplikacije pri plačilu parkirnine (provizijo) plača uporabnik.  Višini provizije znaša minimalno 0,10 EUR z DDV oziroma 15 odstotkov od vrednosti parkirnine.

6-mobilna-aplikacija-easypark_zaslon-telefona_lifestyle_office

Za plačevanje preko aplikacije EasyPark si jo mora uporabnik najprej namestiti na mobilni telefon. Mobilna aplikacija je dostopna na spletni povezavi. Uporabnik se mora registrirati in vnesti plačilno sredstvo. Podprta so naslednja plačilna sredstva: kreditne kartice (Mastercard, Visa, Diners, Amex) in PayPal.

 

Uporabnik na nalepkah z navodili na parkomatu najde območno kodo in jo vpiše ročno ali pa jo lahko telefon določi sam na podlagi lokacije vozila iz GPS sistema. Uporabnik v mobilni aplikaciji začne s postopkom parkiranja s klikom na gumb: začni parkiranje in z vrtenjem koleščka določi čas parkiranja. Aplikacija sproti prikazuje skupno ceno parkiranja in čas veljavnosti parkirnine za izbrano vozilo. Najmanjša časovna enota za plačilo preko aplikacije EasyPark je ena ura. Nad eno uro je omogočeno plačevanje parkiranja po minutah. Parkirnina se plača ob zaključenem parkiranju. Uporabnik lahko predčasno zaključi parkiranje in plača po dejanski porabi. Davčno potrjen račun, ki ga prejme ob zaključku parkiranja, pa si lahko prenese s spletne strani.

 

Delovanje aplikacije si uporabnik lahko ogleda na povezavi.

 

Plačilo parkirnine je sestavljeno iz cenika parkiranja Mestne občine Novo mesto in provizije izvajalca EasyPark, ki znaša minimalno 0,10 EUR z DDV oziroma 15 odstotkov vrednosti parkirnine.

6-mobilna-aplikacija-easypark_zaslon-telefona_prolong

Cenik parkiranja:

Območna koda

Območna koda EasyPark

Čas plačljivega parkiranja

Cena z DDV v EUR/uro

NM1

611

ob delavnikih v času od 7. do 19. ure,

ob sobotah od 7. do 13. ure

0,80 EUR

NM2

612

ob delavnikih v času od 7. do 17. ure

0,50 EUR

NM3

613

ob delavnikih v času od 7. do 17. ure - samo za avtobuse in tovorna vozila

2,00 EUR

NM4

614

ob delavnikih v času od 7. do 19. ure,

ob sobotah od 7. do 13. ure

prva ura brezplačna, nato 0,80 EUR

NM5

615

ob delavnikih v času od 7. do 17. ure

prva ura brezplačna, nato 0,50 EUR

Na cenik parkiranja se prišteje vrednost provizije izvajalca EasyPark.

app_easy_park

Z mobilno aplikacijo EasyPark je mogoče plačati parkirnino v več kot 1.300 mestih po Evropi. V Sloveniji lahko uporabljate aplikacijo EasyPark v naslednjih krajih: Bled, Fiesa, Grosuplje, Izola, Kobarid, Komen, Kranjska Gora, Lucija, Maribor, Piran, Portorož, Ptuj, Seča, Sežana, Slovenj Gradec, Koper in Strunjan.

nazaj