DSC_2789.jpg

Krka primerna za kopanje, po novem na voljo tudi izposoja supov

datum: 24. 07. 2020

Da Krka zares živi pričajo projekti, ki so se v zadnjih dneh začeli odvijati ob Krkinem okljuku. Reka Krka in njene brežine tako vabijo k obisku s pravo poletno podobo. Poleg kolesarjenja po pumptrack poligonu, panoramske plovbe z Rudolfovim splavom in odbojke na mivki se bodo občani razveselili izposoje supov in vodenih doživetij na kajakih. Ko športne aktivnosti prepletemo še s kopanjem v neoporečni Krki in kulinarično-glasbenimi dogodki, ugotavljamo, da Krka ostaja družabno stičišče vseh generacij.

Izposoja supov in čolnov

V sklopu uspešnega projekta Krka ŽIVI, ki ga vodi Zavod Novo mesto, je v Beach Bar Loca zaživela izposoja petnajstih novih supov in treh čolnov, ki nosijo imena Oton, Julija in Pia. Izposoja je na voljo v delovnem času bara in zanjo ni potrebno opraviti predhodnih rezervacij. Več informacij o izposoji supov in čolnov najdete na povezavi.

Kje: Beach Bar Loka

Kdaj: med 15. in 20. uro med tednom ter od 10. do 20. ure med vikendom

Cena: 1 ura / 8 eur,  2 uri / 12 eur, 3 ure / 20 eur

           Otroci do 15 let / 5 eur / ura

           Izposoja čolna do 1 ure je brezplačna.

sup na Krki (15)

Rezervacija supov prek spleta

Za vse, ki radi rekreacijo načrtujejo vnaprej, so poskrbeli pri Hop Klubu. V sklopu projekta Novo mesto v gibanju prek spleta Hop Klub ob predhodnem plačilu ponuja rezervacijo supov. O predhodni rezervaciji supov se lahko pozanimate na njihovi spletni strani.

 

Green Adventure in izposoja kajakov

Organizirane skupine dveh do šestih oseb se lahko poleg supanja podajo tudi na vožnjo s kajakom z zakupom enega izmed turističnih paketov Green Adventure. Na voljo so trije paketi doživetij S kajakom po zeleni reki, za začetnike pa je najbolj primeren paket, kjer vas naučijo osnov veslanja. Za tovrsten voden izlet, katerega začetna točka je prav tako pri Beach Bar Loca, je potrebno opraviti rezervacijo na spletu. Več o ponudbi si lahko preberete na povezavi, kjer opravite tudi rezervacijo izbranega paketa.

DSC_2478

Reka primerna tudi za kopanje

Vsi, ki si želijo predvsem ohladitve, lahko v Krko tudi zaplavajo, saj reka na večjem delu svoje struge ponuja brežine, primerne za kopanje, in odlično kakovost vode, kar je potrdil tudi Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano z rezultati vzorčenja v začetku meseca julija. Krka je tako tudi uradno primerna za kopanje, k temu pritrjuje tudi njena temperatura, ki ima na Loki skoraj 20°C, v njenih zadnjih meandrih pa se ta dvigne do 24,5°C.

 

Kulinarične in glasbene dogodivščine

Poleg naštetih športnih aktivnosti se lahko ob Krki sprostite z okušanjem odlične kulinarične ponudbe gostišča Loka, kjer društvo Stara čolnarna s soorganizatorji enkrat na mesec izvede dogodek Večerja na Krki. Glasba v živo ter degustacija spretno pripravljenih grižljajev in raznolikih vin na Rudolfovem splavu sta tista, ki poskrbita, da je naslednji tovrsten dogodek, predviden za 28. avgusta ob 18:00, resnično vreden obiska.

DSC_3582

nazaj