DSC_2423.jpg

Planet TV razkril ideje počitnikovanja v Novem mestu

datum: 31. 07. 2020

V oddaji Planet na obisku – počitniška doživetja je novinarka Suzana Kozel gledalce popeljala na ogled Novega mesta in njegove okolice. Ob obisku se je sprehodila čez mestno jedro vse do Parka Rastoče knjige in Dolenjskega muzeja Novo mesto, med splavarjenjem po reki Krki je spoznala tudi novomeške kajakaše, po kolesarjenju na Trško goro pa povabila obiskovalce Novega mesta, da prespijo v pristnih dolenjskih zidanicah.

Prispevek, ki smo si ga lahko ogledali v petek, 24. julija, ob 18.30 na Planet TV, je dober pokazatelj zanimive zgodovine, pestre turistične ponudbe in gostoljubne kulture Novega mesta in Novomeščanov.

DSC_2340

Novo mesto, kot ga je lahko v enem dnevu spoznala snemalna ekipa, se je izkazalo kot športnim in kulturnim navdušencem zanimivo mesto, saj je to rojstno mesto olimpionika Leona Štuklja, ki so se mu v Dolenjskem muzeju Novo mesto poklonili s stalno razstavo. Ogledala si jo je tudi novinarka, nakar se je z električnim kolesom odpravila na Trško goro v zidanico Verček in turistom predstavila zanimivo ponudbo vodenih kolesarskih izletov Ride Me. Prav tako se je spoznala z dogajanjem ob in na reki Krki in se na reko, kjer je srečala drzne kajakaše ekipe Green Adventure, podala z Rudolfovim splavom, na njem pa od halštatskega kneza in kneginje izvedela več o bogati novomeški arheologiji. Novo mesto je namreč mesto, ki ne privablja samo ljubiteljev športa, temveč tudi ljubitelje zgodovine in narave. Tako loči staro mestno jedro od zelene Krke le nekaj minut hoje, nedaleč stran na obrobju mesta pa vabi k obisku Trška gora, poseljena z zidanicami, kjer se lahko vsakdo okrepča z dolenjskimi dobrotami.

Kaj vse si je ekipa Planet TV ogledala v Novem mestu in kaj vse lahko doživite v mestu, prepletenem s športom, kulturo in naravo, si oglejte na povezavi.

nazaj