IMG_4678.jpg

Na Muzejskih vrtovih se je začel Kino na trgu

datum: 14. 08. 2020

S projekcijo filma Šiška Deluxe se je včeraj na Muzejskih vrtovih začel Kino na trgu.

Skoraj 100 gledalcev je s slušalkami na glavah uživalo v slovenski komediji, pri čemer je bilo organizatorjem naklonjeno tudi vreme. Zaradi trenutnih ukrepov v boju proti koronavirusu so bili organizatorji Zavoda Situla primorani poskrbeti za nekaj sprememb. Nova lokacija in način gledanja s slušalkami sta le dva izmed varnostnih ukrepov, v teh dneh pa si bodo vsi ljubitelji kina na prostem vse skupaj lahko ogledali kar sedem filmov.

Danes se festival nadaljuje s filmom Košarkar naj bo 2, jutri pa si lahko ogledate digitalizirano verzijo legendarnega slovenskega filma Ne joči Peter. Nedeljski večer je posvečen 100. letnici Novomeške pomladi s projekcijo filma Veter v mreži, tudi v nadaljevanju bodo filmski večeri posvečeni uspešnicam. V ponedeljek nas čaka srbski film Parada, v torek boste lahko uživali v filmu Joker, ki je prejel 2 oskarja in je bil v lanskem letu eden najbolj gledanih filmov po svetu. Tako organizator kot gledalci so sedaj odvisni od vremena, saj bo v primeru dežja projekcija odpadla. 

Spored:

Petek, 14. avgust, ob 20. uri: Košarkar naj bo 2 (odpadlo zaradi slabih vremenskih pogojev)

Sobota, 15. avgust, ob 20. uri: Ne joči Peter

Nedelja, 16. avgust, ob 20. uri: Veter v mreži

Ponedeljek, 17. avgust, ob 20. uri: Parada

Torek, 18. avgust, ob 20. uri: Joker

Sreda, 19. avgust, ob 20. uri: Košarkar naj bo 2

 

Vse projekcije so za gledalce brez vstopnine. Obvezne so prijave, več informacij pa najdete na spletni strani.

Kino na trgu 2020 je nastal v sodelovanju z Dolenjskim muzejem, Knjižnico Mirana Jarca in Mestno občino Novo mesto.

 

IMG_4758

IMG_4707

IMG_4758

Avtor fotografij: Ožbej Bernik

V sklopu kampanje 100 let novomeške pomladi sledi v jesenskih mesecih vrsta manjših dogodkov, 26. septembra pa še osrednja prireditev. Podporniki projekta so Zavarovalnica Sava, zavarovalna družba, d.d., BTC d.d., Telekom Slovenije d.d., Krka, tovarna zdravil, d.d., skupina TPV, Renault in Petrol d.d.

logonmpom1

nazaj