74d9e2a884ab72b36054e1d824bb4d0a_M.jpg

Pričetek aktivnosti na 3. in 4. etapi tretje razvojne osi jug

datum: 17. 08. 2020

Obveščamo vse občane in lastnike zemljišč, da so pri podjetju DARS pričeli z aktivnostmi na 3. in 4. etapi tretje razvojne osi jug, na odseku od priključka Osredek do priključka Maline, vključno z navezovalno cesto na Dole. Iz podjetja DARS so nam sporočili, da so letos že sklenil pogodbo z izvajalci geodetskih postopkov parcelacije ter pogodbo za izvedbo geološko-geomehanskih raziskav in projektiranje, medtem ko je javno naročilo za izbiro izvajalca za cenitev in pridobivanje nepremičnin še v teku. Kot na predhodnih dveh etapah se bodo tudi na 3. in 4. etapi vse aktivnosti izvajale skladno z veljavnima vladnima uredbama o državnem prostorskem načrtu, ki sta podlagi za izgradnjo južnega dela tretje razvojne osi.

V septembru 2020 se bodo na terenu pričele izvajati geološko-geomehanske raziskave tal za potrebe projektiranja in izdelava geodetskega posnetka terena. Za potrebe geološko-geomehanskih raziskav njihovi izvajalci pridobivajo predhodna soglasja lastnikov zemljišč. V času projektiranja bodo tako potekali ogledi terena s strani geodetov, projektantov in izvajalcev raziskav.

Vzporedno s projektiranjem bodo potekale tudi aktivnosti za pridobitev zemljišč, potrebnih za gradnjo. Geodetski postopki parcelacije se bodo pričeli v oktobru 2020. Zaključenim geodetskim postopkom parcelacije bodo sledile cenitve zemljišč, potrebnih za gradnjo, sočasno pa bodo potekale cenitve objektov, predvidenih za rušenje. Cenilci bodo o nameravanem ogledu zemljišč posamezne lastnike predhodno obvestili. Po izdelavi cenitev sledi priprava ponudb in odkup zemljišč oziroma objektov.

Iz podjetja DARS so nam sporočili, da glede na naravo izvajanja terenskih del lastnike zemljišč na trasi vljudno naprošajo, da pogodbenim izvajalcem s soglasji in sodelovanjem omogočijo izvajanje njihovih del. Kot so zapisali, bodo le tako vsi skupaj prispevali k temu, da se bodo aktivnosti za izgradnjo tretje razvojne osi še naprej izvajale po zastavljenem terminskem načrtu.

Zainteresirani občani lahko vsa vprašanja v zvezi s potekom gradnje tretje razvojne osi naslovijo na elektronski naslov gp@dars.si. Osnovne informacije glede projektov tretje razvojne osi pa je možno pridobiti tudi na spletni strani DARS-a, kjer s pomočjo posebnega semaforja predstavljajo trenutno stanje na projektu.

 

nazaj