DSC_7904.JPG

24. Spominski pohod na Trdinov vrh številno obiskan

datum: 18. 08. 2020

V soboto, 15. avgusta, sta se s ciljem doseči Trdinov vrh, po krajši poti iz Gabrja in daljši iz Žabje vasi, pohodniški skupini odpravili proti Gorjancem. To je bil že 24. Spominski pohod na Trdinov vrh v organizaciji PD Krka Novo mesto, ki ga vsako leto na izbran dan izvedejo v spomin že preminulim članom, ki so v društvu pustili neizbrisljiv pečat.

Pohodnike je med vzponom skoraj v celoti, z izjemo nekaj trenutkov ob pričetku poti, razvajalo lepo vreme, med potjo so se pri članici društva okrepčali, pri pohodu pa jih je tokrat spodbujala tudi vodnica pripravnica. Cilj pri domu na Gospodični, kjer so organizirali zaključno prireditev, so kljub premočeni in zato težje osvojljivi trasi dosegli pravočasno.

Zbrane pohodnike, med katerimi sta bila tudi predstavnika Planinskega društva Dubovac iz Karlovca, je pozdravil začasni predsednik, spregovoril pa je tudi podžupan Mestne občine Novo mesto, Boštjan Grobler, ki se je društvu zahvalil za prizadevno prostovoljno delo. Dogodek so zaokrožili z glasbeno kulturnim programom, najbolj vztrajni pa so se nato odpravili še do samega vrha Gorjancev, Trdinovega vrha.

DSC_7964

DSC_8019

Fotografije: Z. Damjanović, A.B.Bele     

nazaj