TB_M5469.jpg

Koronavirus ni ustavil Kina na trgu 2020

datum: 21. 08. 2020

S projekcijo filma Košarkar naj bo 2 se je v sredo, 19. avgusta zaključil drugi Kino na trgu, ki je tokrat postregel s kar šestimi filmskimi večeri.

Zaradi razmer se je letošnji festival preselil na Muzejske vrtove, v šestih filmskih večerih pa se je zbralo nekaj več kot 600 ljubiteljev filma, ki so uživali v domačih in tujih filmskih uspešnicah. Spremljali smo tri slovenske filme: Šiška Deluxe, Ne joči Peter in Veter v mreži, ki je posvečen 100. obletnici Novomeške pomladi v Novem mestu. Organizator je letos ponudil tudi filme tuje produkcije, pri čemer je izstopala projekcija filma Joker iz leta 2019, omenjeni film pa je bil tudi najbolj obiskan večer letošnjega Kina na trgu. Poleg Jokerja si je bilo možno ogledati tudi srbski film Parada.

Vse projekcije so bile za gledalce brezplačne. Kino na trgu 2020 so omogočili Mestna občina Novo mesto, Dolenjski muzej in Knjižnica Mirana Jarca. Fotografije je posnel Ožbej Bernik.

TB_M5584

TB_M5530

Kino na trgu

 

V sklopu kampanje 100 let novomeške pomladi sledi v poletnih in jesenskih mesecih vrsta manjših dogodkov, 26. septembra pa še osrednja prireditev. Podporniki projekta so Zavarovalnica Sava, zavarovalna družba, d.d., BTC d.d., Telekom Slovenije d.d., Krka, tovarna zdravil, d.d., skupina TPV in Petrol d.d.

logonmpom1

nazaj