zdravstvo_4169.jpg

S sodelovanjem do prijaznejših storitev

datum: 31. 08. 2020

Na pobudo župana Gregorja Macedonija so se predstavniki Mestne občine Novo mesto danes sestali z dr. Mileno Zupan, direktorico Splošne bolnišnice Novo mesto, ga. Alenko Simonič, direktorico Zdravstvenega doma Novo mesto in ga. Sonjo Jurečič, pomočnico direktorice Doma starejših občanov Novo mesto. Na sestanku so poleg župana sodelovali tudi dr. Vida Čadonič Špelič, direktorica Občinske uprave MONM, ga. Sara Tomšič, podžupanja MONM za razvojne projekte in sistem lokalne blaginje ter g. Adolf Zupan, predsednik Projektnega sveta za področje kvalitete bivanja starejših v MONM.

Po uvodnih zahvalah za požrtvovalno delo v času epidemije in izmenjavi informacij o izzivih na zdravstvenem in oskrbovalnem področju, so se sodelujoči dogovorili za tvorno sodelovanje in sprotno obveščanje o potrebah sektorja za čim večjo učinkovitost vseh odgovornih pri zagotavljanju kakovostnih in prijaznih storitev občanom in ostalim uporabnikom.

Epidemija je še dodatno osvetlila pomanjkljivosti na teh področjih, dodatno financiranje namenjeno okrevanju držav po epidemiji pa je dobra popotnica za to, da vse vpletene inštitucije skupaj najdejo rešitve za dlje trajajoče izzive. Povečanje kapacitet DSO Novo mesto, sistemska podpora osebam z demenco, vzpostavitev negovalne bolnišnice v stavbi nekdanje interne bolnišnice, heliport za nujne prevoze s helikopterjem, krepitev storitev primarnega zdravstva, oskrba na domu in ponudba v okviru e-oskrbe ter telemedicine so le nekateri od projektov, ki jih sodelujoči na sestanku postavljajo kot prioritete zdravstva in oskrbe na območju Mestne občine Novo mesto.

nazaj