DSC_5284.JPG

Dobrodelna nota županovega teniškega turnirja znova dosegla svoj plemenit namen

datum: 19. 09. 2020

Danes je na igriščih Teniškega kluba Portovald potekal že 10. dobrodelni županov teniški turnir. Izkupiček letošnjega turnirja smo namenili 9-članski družini Kastelic iz Pristave. Z zbranimi sredstvi bodo tako lažje prišli do potrebnih šolskih potrebščin in podpore za razvoj športnih talentov, zlasti 8-letne Maše, ki blesti v gimnastiki. V desetih letih trajanja dobrodelnega turnirja se je zbralo več kot 45.000 € sredstev, kar ga uvršča med najbolj humanitarne športne dogodke v Mestni občini Novo mesto.

Turnirja se je udeležilo 24 tekmovalcev, med katerimi je bil tudi pobudnik, župan Gregor Macedoni. Otvoritveno slovesnost je obogatila glasbeno talentirana Aša Slapnik z dedkom Robertom Yebuahom, ki sta zapela dve zimzeleni uspešnici. Po otvoritvi se je začel uvodni del s štirimi koli izžrebanih dvojic, šestnajst najboljših pa je popoldan nadaljevalo z zaključnimi boji, pri čemer sta bila najuspešnejša Urban Kramar in Tomaž Budja. Pod vrh sta se zavihtela Darko Andolšek in Dušan Pavlič, tretja pa sta bila Tilen Goršič in Primož Mežnarčič.

DSC_5285

Na turnirju je v prijetnem vzdušju potekala dražba podpisanega dresa Gorana Dragića, ki ga je prispevalo podjetje Grosbasket. Za dres se je potegovalo kar nekaj oboževalcev Dragića, na koncu pa je najvišjo vrednost, 290 evrov ponudil podjetnik Aleš Bratož. Tekmovanje je spremljal bogat spremljevalni program z dobrodelnim srečelovom, prijetno druženje pa se je popoldne zaključilo s podelitvijo priznanj najboljšim in predajo čeka v vrednosti 4884 evrov, ki ga je iz rok župana prejela družina Kastelic iz Pristave. Mestna občina Novo mesto je družini podarila tudi dva računalnika z ekranoma in barvni tiskalnik.

DSC_5184

DSC_5187

DSC_5274

Mestna občina Novo mesto in Teniški klub Portovald se zahvaljujeta vsem donatorjem, podpornikom in udeležencem turnirja, ki so še enkrat pokazali, kako srčni in plemeniti so.

Letošnji donatorji so poleg številnih posameznikov tudi: Konvikt d.o.o., Acer Novo mesto, d.o.o., Dolenjske Lekarne Novo mesto p.o., Spina Novo mesto d.o.o., Tisk Šepic d.o.o., Mikrografija d.o.o., CGP d.o., Pagras d.o.o., Šiško steklarstvo d.o.o., Gregorič elektromehanika d.o.o., GPI tehnika d.o.o., Recelj Tadej, Anja Petrovič Jarc, Športno društvo Piramida, Boming stanovanjski inženiring d.o.o., BGP gradnje, d.o.o., Gradnje d.o.o. Boštanj, Zgodovinski arhiv, Ljubljana, Enota za Dolenjsko in Belo krajino Novo mesto, Razvojno izobraževalni center Novo mesto – RIC, Anton Podbevšek Teater, Razvojni center Novo mesto, Založba Goga, BTC d.d. Novo mesto, Elektro Ljubljana d. d. Novo mesto, VDC – Varstveno delovni center Novo mesto, Revoz d. d., Krka d. d., Novo mesto, Hiša Fink, Vinska klet Colnar, Grosbasket, KOP Brežice, RideMe, Teniški klub Portovald in Green Adventure.

nazaj