KCJT-Acts_-JernejKokol-WEB-39.jpg

Novomeška pevka Ana Čop z glasbenim prvencem

datum: 28. 09. 2020

Ana Čop, mlada novomeška pevka, je 17. septembra v Kulturnem centru Janezu Trdine predstavila svoj prvi album ACTS!, pri izdelavi katerega je prevzela vlogi pevke in komponistke. Album, posnet v Gradcu v sodelovanju z nemškim pianistom Thilom Seeversem, zajema širok repertoar manj znanih jazz standardov ter nekaj originalnih skladb, prepletenih s poezijo Jamesa Joyca.

Na koncertu sta Ana in Thilo predstavila program, ki je zajemal skladbe iz svežega albuma, pa tudi nekaj novejšega repertoarja. Na odru sta se jima kot gostji pridružili še Manja Slak na violini in Zala Vidic na violončelu.

Album je izšel pri slovenski založbi Klopotec, za obdelavo zvoka pa je poskrbel Uli Rennart. Pri vizualni podobi celotnega projekta ACST! sta Ana in Thilo sodelovala z novomeškima ustvarjalcema Jako Šulnom in Jernejem Kokolom, ki sta poskrbela za izgled celotnega izdelka. Jernej je zaslužen tudi za videospot Anine skladbe Dusk.

Koncertu v Novem mestu sledijo predstavitve albuma v Avstriji in Nemčiji. Posnetek koncerta iz Novega mesta, lahko poslušate v soboto, 10. oktobra, ob 20. uri na Prvem programu Radia Slovenija.

Celoten projekt izdaje albuma ACTS! je bil finančno podprt s strani Mestne občine Novo mesto, s koncertom pa so se Kulturni center Janeza Trdine in ustvarjalci dogodka pridružili praznovanju 100. obletnice novomeške pomladi.

Podporniki projekta 100 let novomeške pomladi so Zavarovalnica Sava, zavarovalna družba, d.d., BTC d.d., Telekom Slovenije d.d., Krka, tovarna zdravil, d.d., skupina TPV, Renault in Petrol d.d.

Fotografiji: Jernej Kokol

J. Kokol press

nazaj