DSC_6299.jpg

Tradicionalen županov sprejem novomeških dekanov, dekanic in prorektorice

datum: 01. 10. 2020

Župan Gregor Macedoni, direktorica občinske uprave dr. Vida Čadonič Špelič in občinska strokovna sodelavka za področje družbenih dejavnosti Andreja Češarek so pred začetkom novega študijskega leta že tradicionalno sprejeli dekana, dekanice in prorektorico Univerze v Novem mestu ter ostalih samostojnih visokošolskih zavodov.

Na vsakoletno srečanje z županom so bili vabljeni predstavniki članic Univerze v Novem mestu, to so Fakulteta za ekonomijo in informatiko, Fakulteta za poslovne in upravne vede, Fakulteta za strojništvo in Fakulteta za zdravstvene vede, ter predstavniki samostojnih visokošolskih zavodov, to so Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto, Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu, Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu in Visoka šola za upravljanje podeželja Grm Novo mesto.

Na včerajšnjem srečanju so predstavniki zavodov predstavili delovanje in pridobljene izkušnje v preteklem študijskem letu, ki ga je močno zaznamovalo obdobje epidemije ter podali ideje, pričakovanja in izzive, s katerimi se nameravajo soočiti v prihajajočem letu. Mestna občina Novo mesto se zaveda vrednosti razvoja visokega šolstva na nivoju celotne regije in se trudi vzpostavljati prijazno podporno okolje tako zavodom visokega šolstva kot tudi širše, poudarek je tudi na ustvarjanju ugodnega okolja za bivanje in delo.

Vsi sodelujoči so ob koncu srečanja vsem študentkam in študentom zaželeli prijeten začetek študijskega leta 2020/2021 in uspešen študij.

DSC_6293-2

 

Na naslovni fotografiji od leve proti desne:

prof. dr. Boris Bukovec, dekan Fakultete za organizacijske študije v Novem mestu

mag. Iris Fink Grubačević, viš. pred., dekanica Fakultete za industrijski inženiring Novo mesto

doc. dr. Lea-Marija Colarič-Jakše, dekanica Visoke šole za upravljanje podeželja GRM Novo mesto

mag. Gregor Macedoni, župan Mestne občine Novo mesto

prof. dr. Karmen Erjavec, prorektorica za področje razvojno raziskovalnega dela Univerze v Novem mestu

prof. dr. Jasmina Starc, dekanica Univerze v Novem mestu Fakultete za poslovne in upravne vede

doc. dr. Malči Grivec, dekanica Univerze v Novem mestu Fakultete za ekonomijo in informatiko

doc. dr. Nevenka Kregar Velikonja, dekanica Univerze v Novem mestu Fakultete za zdravstvene vede

prof. dr. Simon Muhič, dekan Univerze v Novem mestu Fakultete za strojništvo

nazaj