DSC_4570.jpg

Nove ponudbe obogatile mestno jedro

datum: 12. 10. 2020

Mestno jedro živi s pestrim dogajanjem, kot so tržnica, kulturni dogodki in festivali, za živahno središče so pa zaslužni tudi novi ponudniki. V preteklih mesecih so tako nove stranke dobili v prodajalni knjig Antikvariat Cunjak, brivnici Brivska postaja, bioresonančni ambulanti za male živali, restavraciji Fink&Situla ter v Delikatesi, svoji ponudbi sta razširili tudi Dentoteka in UniCredit Bank.

Atraktivna nova pridobitev mestnega središča je brivnica Brivska postaja, ki je odprla svoja vrata na križišču Rozmanove ulice z Ulico talcev, kjer mladi lastnik s svojim strokovnim znanjem strankam ponuja novo izkušnjo moškega striženja, za vse željne osvojitve te veščine pa pripravlja tudi tečaje.

brivska postaja

Nov ponudnik na novomeškem knjižnem trgu je aprila na Rozmanovi ulici, le streljaj od Glavnega trga, odprl prodajalno starih knjig Antikvariat Cunjak. V manjši prodajalni se skriva veliko vsebine, na voljo za nakup je namreč raznovrstna literatura, ki vključuje leksikone, enciklopedije, romane in še marsikaj. Bralec lahko izmed 8000 knjig izbere takšno za 1€ ali tisto za 20€, zagotovo pa se najde čtivo za vsakogar. Na isti ulici, nedaleč stran od antikvariata, so pred kratkim svoje storitve začeli ponujati tudi v bioresonančni ambulanti za male živali, kjer diagnosticirajo in z naravnimi terapijami zdravijo mnoga bolezenska stanja hišnih ljubljenčkov, kot so alergije, poškodbe in okužbe.

antikvariat

Bioresonanca_Nika Munih Tairoski

Nova zgodba se odvija tudi na vogalu Dilančeve ulice, kjer se je v prenovljenih prostorih pritličja zbrala ekipa znanega para Fink in v mestno jedro z restavracijo Fink & Situla pripeljala novo gastronomsko doživetje. V jedeh se kažejo njune dolgoletne izkušnje in pretekli uspehi, vse to pa sta prelila tudi v širok program, ki presega običajno kulinariko in bo ob izbranih dnevih v prihodnjih mesecih obogatil trško dogajanje.

Situla Novo Mesto by Hiša Fink jun 2020 - Photo Foto D&D-136

Svoje prostore je na Glavni trg razširilo Gostišče Loka, ki v Delikatesi Loka vse dni v tednu ponuja napitke za s seboj, sendviče, prigrizke in tortice, ponudbo bodo pa prilagodili tudi letnim časom in jo v poletnih dneh dopolnili še s sladoledom. Le nekaj korakov stran se nahaja tudi Dentoteka, kjer že kratek pogled na izložbo razkrije specializirano dentalno lekarno, ki so ji nedavno v spodnjih prostorih dodali še center za ustno higieno. Ponujajo izbrane dentalne storitve, pridružilo se jim je pa še podjetje Green CT, ki v njihovih prostorih ponuja tudi zobni rentgen.

DSC_4574

Dentoteka_arhiv Dentoteke

K oživljanju mestnega jedra pripomorejo tudi obnove že obstoječih podjetij, ki svoje prostore obnavljajo, kot so to storili v poslovalnici UniCredit Bank. Ob prenovi stavbe, ki ima status kulturne dediščine in v kateri je v 19. stoletju bival dr. Karel Slanc, podpornik Ivana Cankarja, so svoje prostore in ponudbo za stranke razširili, poleg tega pa so opremo iz starih prostorov zgledno darovali Društvu upokojencev Novo mesto, del opreme pa Športnemu društvu Breginjski kot.

UniCredit-Novomesto-25082020-1_manjša

Avtorji fotografij so: Luka Lešnjak, Peter Žunič Fabjančič, Nika Munih Tairoski, Arhiv Hiša Fink, Arhiv UniCredit Bank in Arhiv Dentoteka

nazaj