Delovna_naloga_Ciciban.png

Ob 3. mednarodnem dnevu e-odpadkov spodbujamo e-recikliranje

datum: 14. 10. 2020

Danes, 14. oktobra, WEEE forum organizira 3. mednarodni dan e-odpadkov, katerega osrednja tema je ozaveščanje javnosti o pravilnem ravnanju z odpadnimi električnimi in elektronskimi napravami. Količina e-odpadkov se namreč veča, le v lanskem letu smo jih na svetu pridelali 53,6 milijona ton, prek zabavno-poučnih vsebin pa bo družba ZEOS s to problematiko seznanila tudi najmlajše.

V organizaciji WEEE foruma, mednarodnega evropskega združenja skupnih shem ravnanja z odpadno električno in elektronsko opremo, se je ob 3. mednarodnem dnevu e-odpadkov zbralo skoraj 100 organizacij z več deset držav z vsega sveta, ki z raznolikimi dogodki širijo vest o pomenu ponovne uporabe električne in elektronske opreme ter o pravilnemu recikliranju e-odpadkov.

V Sloveniji bodo ob letošnjem mednarodnem dnevu e-odpadkov v aktivnosti vključeni najmlajši. Zanje je družba ZEOS, nacionalna in neprofitna skupna shema ravnanja z e-odpadki, v oktobrskih izdajah revij Cicido in Ciciban pripravila zabavno-poučne vsebine s področja e-odpadkov in odpadnih baterij. Predšolski otroci in otroci prve triade bodo tako prek zanimivih nalog spoznavali, kako pravilno rokovati z e-odpadki.

Več informacij 3. mednarodnem dnevu e-odpadkov najdete na spletni strani WEEE foruma.

  waste day            e-cikliraj          weee

nazaj