bolnica.jpg

Iz splošne bolnišnice Novo mesto sporočajo, da se stanje rahlo umirja

datum: 01. 12. 2020

V Splošni bolnišnici Novo mesto so imeli včeraj hospitaliziranih 89 COVID bolnikov, od tega 12 na intenzivnem oddelku.

Testiranje zaposlenih s hitrimi antigenskimi testi izvajajo glede na pojavnost infekta v posameznem kolektivu in ga ponavljajo na 4 do 7 dni, v obdobju najmanj 14 dni po zadnji ugotovljeni okužbi. Tako so že v preteklem tednu opravili 270 testov, od katerih je bilo 12 testov pozitivnih. Testiranje bodo po novem izvajali tudi pri vseh bolnikih, ki jih sprejmejo v bolnišnico.

Sicer je še prehitro, da bi govorili o spremembi krivulje, a vendar opažajo, da se je število obolelih, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje v novomeški bolnišnici, rahlo umirja. To vodstvu bolnišnice daje upanje, da se bo trend vendarle začel obračati in da bodo prihajajoči prazniki minili v malo manj zaostrenih pogojih.

Prav tako sporočajo, da so ponosni na najmlajše občane, ki jim z majhnimi gestami, pismi spodbude, ilustracijami in pesmicami kažejo, da po svojih najboljših močeh prispevajo k skupnemu dobremu in da razumejo, da so napori, s katerimi se soočajo, resnično nekaj, kar od zaposlenih v zdravstvu terja veliko energije, razumevanja in solidarnosti.

"Zavedamo se, da mlajše generacije plačujejo svojo ceno, saj so prikrajšane za običajno obiskovanje šole, športne dejavnosti, druženje z vrstniki. Ne samo bolniške postelje, skušajmo zdržati in upoštevati ukrepe tudi zato, da mladim čim prej omogočimo, da se vrnejo v šole in v življenje s čim manj ovirami. Marsikomu bo to največje darilo!," je še sporočilo vodstvo Splošne bolnišnice Novo mesto.

 

 

nazaj