zupt2a.png

Županov pozdrav ob mednarodnem dnevu prostovoljstva

datum: 04. 12. 2020

Danes obeležujemo mednarodni dan prostovoljstva, ki je v teh časih, ko veliko ljudi potrebuje pomoč, še toliko pomembnejše. Ob mednarodnem dnevu prostovoljstva je vsem, ki na kakršen koli način pomagajo, vse dobro zaželel tudi župan Gregor Macedoni.

Kot je v nagovoru poudaril župan, ravno danes mineva 35 let, odkar je Organizacija združenih narodov razglasila 5. december kot mednarodni dan prostovoljstva. "Letošnje razmere, s katerimi se sooča ves svet, še toliko bolj izpostavljajo pomen in poslanstvo, ki ga opravljajo prostovoljci. Tako je celotno leto 2020 vsak dan mednarodni dan prostovoljstva. Ponosen sem na veliko število delujočih prostovoljcev in prostovoljnih nevladnih organizacij v naši občini, ki ste prepoznavne, uspešne in močne tudi na nacionalni in mednarodni ravni. Prostovoljstvo je nepogrešljiv del celotne družbe, podporni steber številnim organizacijam in predvsem socialnemu varstvu občanov. Veseli me tudi dejstvo, da je med prostovoljci vedno več mladih, ki s svojo zavzetostjo in srčnostjo prispevajo, da skupaj gradimo bolj humano družbo, v kateri nam je mar za vse ljudi, ki so potrebni pomoči v kakršnikoli obliki, psihološki ali materialni," je poudaril župan. 

Za konec se je zahvalil vsem tistim, ki skupnost osveščajo, aktivirajo in spodbujajo ter se jim zahvalil za svoj čas in energijo, predvsem pa da pomagajo sočloveku in skupnosti. 

Na snemanju se je županu pridružil tolmač Slovenskega znakovnega jezika Boštjan Jerko. Nagovor, ki je predvajan tudi na Televiziji Vaš kanal, si lahko ogledate na YouTube kanalu Mestne občine Novo mesto.

nazaj