ambulance-1674877_1280.png

Stanje v novomeški bolnišnici se ne izboljšuje

datum: 15. 12. 2020

Iz Splošne bolnišnice Novo mesto so nam sporočili, da imajo danes hospitaliziranih 109 covid bolnikov, od tega 16 na intenzivnem oddelku. V preteklem tednu so med zaposlenimi opravili 482 testov, od katerih je bilo 38 pozitivnih, večino odkritih pozitivnih testov pa je bilo asimptomatskih.

Epidemiološka slika jugovzhodne regije je ena izmed najslabših in situacija se zaenkrat ne izboljšuje, število hospitalizacij pa ponovno narašča. Prizadevanja in skrb bolnišnice so usmerjeni tudi v tiste paciente, ki se na njih obrnejo zaradi drugih obolenj. Tako si tudi za njih želijo predvsem nemotene, kakovostne in pravočasne oskrbe. V tem trenutku, pa vse do takrat, ko se bo trenutno stanje izboljšalo, je za vse ne covid paciente omogočena zgolj nujna oskrba.

Kot nam je zaupalo vodstvo Splošne bolnišnice Novo mesto je lahko razloge za povečano pojavnost okuženosti v jugovzhodni regiji iskati tudi v dejstvu, da gre za industrijsko regijo z veliko delovno aktivnih ljudi. Večina okužb je sicer asimptomatskih, kljub poostrenem izvajanju vseh predpisanih ukrepov, pa v novomeški bolnišnici prihaja do vdorov okužb, tako prek zaposlenih, kot tudi prek bolnikov.

"Pričakujemo, da bo januar tudi zaradi povečanja respiratornih okužb še zahtevnejši, zato skušajmo tudi v času praznikov čim bolj upoštevati priporočila glede druženj in higienskih ukrepov. Luč na koncu tunela seveda predstavlja prihajajoče cepivo, mi pa se bomo z dobro organizacijo in pripravljenostjo še vedno trudili, da bomo nudili pomoč vsem tistim, ki jo boste potrebovali," so še povedali v sporočilu za javnost. 

 

 

 

nazaj