Tabletka.jpg

V začetku leta 2021 razširitev krožišča »Tabletka«

datum: 18. 12. 2020

V preteklih dneh so župan Gregor Macedoni, direktorica Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo Ljiljana Herga in predsednik uprave izbranega gradbenega izvajalca CGP, d. d., Martin Gosenca, podpisali pogodbo za razširitev krožnega križišča »Tabletka« na Andrijaničevi cesti. Vrednost projekta, katerega cilj je izboljšanje pretočnosti prometa na širšem območju krožišča, znaša približno 1.400.000 evrov, pri čemer bomo na Mestni občini Novo mesto kot soinvestitorji prispevali 326.000 evrov. Uvedba v delo bo stekla predvidoma 7. januarja 2021, zaključek del pa je predviden v juniju 2021.

Razširitev krožnega križišča »Tabletka« predstavlja pomemben dosežek naših prizadevanj za posodobitev s prometom vse bolj obremenjenega območja. Z izvedbo projekta se bo izboljšala pretočnost vozil, s tem pa bo dosežena tudi prioritetna prometna ureditev mestne vpadnice pred začetkom predvidene gradnje odseka 3. razvojne osi, ko bo promet na območju bistveno bolj zgoščen.

Širitev krožišča bo vezana predvsem na njegove priključke, saj bodo po prenovi vsi priključki in izvozi ločeni na dva pasova z ločevalnimi otoki. Pasovi bodo ločeni pred vstopom v krožišče, ločevalni otoki bodo omejevali tudi izstop iz krožišča. V času gradbenih del, ki bodo potekala v več fazah, je predvidena ureditev prometa z začasno prometno signalizacijo in s semaforji, promet pa se bo odvijal predvidoma izmenično enosmerno.

Občane bomo o začetku del, njihovem poteku in spremenjeni prometni ureditvi ažurno obveščali prek občinske spletne strani in družabnih omrežij.

nazaj