DSC_8834.JPG

Luč miru iz Betlehema dosegla Novo mesto

datum: 22. 12. 2020

Župan Gregor Macedoni je danes od Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov prejel Luč miru iz Betlehema, ki je letos že tridesetič pripotovala v Slovenijo. Luč, s katero se po svetu raznaša sporočilo o univerzalnem pomenu miru, se letos ponaša z geslom Prižgimo bližino, spremlja pa jo dobrodelna akcija zbiranja sredstev za organizacije Lunina vila, Lebanese Girl Scout Association in Sklad sv. Lucije.

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je danes sprejel Luč miru iz Betlehema in poslanico, ki sta ju na rotovž prinesla skavta iz novomeškega skavtskega stega Gorjanski medvedje. Luč miru, ki je iz Betlehema v Slovenijo in Novo mesto pripotovala prek Salzburga, sporoča, da sta v trenutnih časih ključni ljubezen in bližina ter da lahko vedno najdemo način, da se nekomu približamo, tako ali drugače, in mu izkažemo ljubezen.

DSC_8820

Dobrodelna akcija je namenjena pomoči socialno ogroženim otrokom in njihovim družinam, zbrana sredstva pa bodo prevzele organizacije Lunina vila, slovenska organizacija, ki se ukvarja z zdravljenjem travm pri otrocih, Lebanese Girl Scout Association, libanonska skavtska organizacija, ki se ukvarja z razdeljevanjem hrane, in Sklad sv. Lucije, slovenska organizacija za pomoč skavtom v stiskah.

luc_miru

nazaj