skof.jpg

Dobrodelna spodbuda Dva novčiča

datum: 24. 12. 2020

Škofijska karitas Novo mesto je pripravila Dobrodelno spodbudo Dva novčiča. Ne glede na zahtevne čase v katerih živimo, lahko v duhu Božiča podarimo upanje tistim, ki imajo najmanj, ali so ostali brez zaposlitve in so brez moči, da začnejo znova. Vsi kdaj potrebujemo spodbudo za nov začetek.

Na vrata Škofijske karitas Novo mesto so v letošnjem letu potrkali mnogi, ki primarno niso potrebovali materialne pomoči, pač pa so zaradi poslabšanih osebnih okoliščin (izgube službe, osamljenosti, družniskih odnosov) iskali človeški stik, ki bi jih opogumil in spremljal na poti ponovnega postavljanja na lastne noge.

Socialni delavci, terapevti, učitelji in prostovoljci Škofijske karitas Novo mesto želijo pomagati čim več ljudem v osebni stiski. V letu 2020 so vzpostavili program spremljanja, ki ga želijo ne samo ohraniti, pač pa tudi razširiti.

Vabijo vas, da se jim pridružite v pomoči najbolj nemočnim in darujete svoja dva novčiča, čeprav se to morda ne sliši veliko, a kot spodbuda je vreden veliko več. Skupaj lahko ustvarimo zakladnico, iz katere bo zraslo veliko dobrega.

V spodbudi Dva novčiča zbirajo donacije v višini 2 €, seveda pa lahko donirate tudi znesek po vaši izbiri. Navodila za nakazilo so na voljo na njihovi spletni strani.

 

Posebno vabilo podjetjem

Še posebej pa k doniraju vabijo podjetja in da v vaših prazničnih voščilih k sodelovanju spodbudite tudi vaše poslovne partnerje in tudi tako pomagate širiti duha solidarnosti.

Uporabite lahko to besedilo: ❝Pridružite se nam v spodbudi Dva novčiča Škofijske karitas Novo mesto in podarite upanje tistim, ki imajo najmanj in jim skupaj pomagajmo, da začnejo znova. ❞

nazaj