zbtjhgnm.jpg

Akcija zbiranja pomoči prizadetim v potresu na Hrvaškem

datum: 04. 01. 2021

Akcija zbiranja pomoči prizadetim v potresu na Hrvaškem, ki jo vodi Karate klub Novo mesto, se podaljšuje in bo potekala vse do petka, 8. januarja! Pomoč se zbira v prostorih na Sokolski 8 vsak dan med 10. in 17. uro.

Karate klub Novo mesto je organiziral zbiranje pomoči prizadetim v torkovem potresu v Petrinji, Sisku in Glini na Hrvaškem. Trener kluba Franjo Horn je vsakodnevno v kontaktu z mestom Petrinja, kjer se stvari nikakor ne umirijo, zaradi ogromno logističnih težav, pa so akcijo podaljšali. Jutri naj bi opravili prevoz, a pristojni na terenu prosijo še za malo več časa, saj ga potrebujejo za organizacijo komu, kje in kako podeliti zbrano pomoč, da bo prišla v prave roke. 

 

Minulo soboto so s skupnimi močmi do sedaj zbrano pomoč razporedili v škatle (hrano, higienske pripomočke, odeje, posteljnino in brisače, zimske bunde, otroška oblačila, oblačila za odrasle in podobno) in tako pripravljena bo, skupaj z zbrano pomočjo v tem tednu, odpeljana na Hrvaško, predvidoma v soboto, 9. januarja. Danes v novicah na Vašem kanalu bo prispevek o navedenem, prispevek pa že je bil predvajan tudi na Kanalu A v oddaji Svet v sredo, 30. decembra 2020. 

 

Več informacij je na voljo na Facebook strani kluba Karate klub Črnomelj & Karate klub Novo mesto ali na telefonski številki 070 890 511. 

 

Hvala vsem, ki nesebično in plemenito pomagate. 

 

zbiranje

 

zbiranje oblačil

nazaj