slon__ek.png

V Novem mestu kmalu na voljo za odkup več zemljišč za individualno gradnjo

datum: 14. 01. 2021

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in direktor podjetja Malkom d.o.o., Marjan Skube sta podpisala pogodbo za izvedbo gradnje gospodarske javne infrastrukture na zemljiščih, namenjenih individualni gradnji v Gotni vasi. Zemljišča, ki so v lasti občine, se bodo začela opremljati januarja, dela pa bodo zaključena do poletja. Predvidoma februarja bo vseh šest zemljišč, namenjenih za individualno stanovanjsko gradnjo, ponujenih v odkup prek javne dražbe, po zaključku del pa bodo opremljena z vso potrebno javno komunalno infrastrukturo. Več informacij o dražbi bo objavljenih na spletni strani novomesto.si.

S tem nadaljujemo ambiciozen načrt na področju stanovanjske politike, s katerim želimo ustvariti nove bivanjske priložnosti. V mesecu decembru smo tako podpisali pogodbo s Stanovanjskim Skladom Republike Slovenije, s katero bo v prihodnjih letih na voljo 57 zemljišč za individualno gradnjo na območju Brod-Drage. V letu 2022 bo predvidoma za odkup na voljo tudi 23 zemljišč na Regrških Košenicah, ki jih bo občina predhodno komunalno opremila.

V sklopu pogodbe s Stanovanjskim Skladom Republike Slovenije bo v bližnji prihodnosti v Novem mestu na voljo tudi prek 400 novih najemniških stanovanj v naselju Podbreznik in na območju Brod-Drage, v načrtu pa je tudi javna dražba za dodatno zemljišče v Podbrezniku, kjer je predviden večstanovanjski objekt.

gotna_vas

Del zemljišča v Gotni vasi, ki bo prek dražbe na voljo za odkup.

nazaj