Grad_Oto__ec.jpg

Krajevna izkaznica: KS Otočec

datum: 01. 03. 2021

Kot drugo krajevno skupnost v projektu Doma je lepo predstavljamo Krajevno skupnost Otočec, kjer se ponašajo z najbolj prepoznavnim turističnim biserom naše občine – gradom Otočec na otočku sredi reke Krke. Krajevna skupnost se razteza od Ždinje vasi do Lutrškega sela in je s 2521,8 hektarji površine ena izmed treh največjih krajevnih skupnosti v Mestni občini Novo mesto.

Krajevna skupnost šteje 2694 prebivalcev, ima pa to območje glede na zadnjo demografsko študijo zelo izražen trend priseljevanja. Tudi zaradi tega prav zdaj poteka izgradnja prizidka k tamkajšnji osnovni šoli, v katerem bodo že z začetkom prihodnjega šolskega leta na voljo novi oddelki šole in vrtca.

g_Otocec_02

Izredno priljubljena izletniška točka je Trška gora, posejana z zidanicami in vinogradi, na vrhu katere že 400 let stoji cerkev Marijinega rojstva. V neposredni bližini otoškega gradu sta še Stari grad in grad Struga, ob katerem je edino dolenjsko igrišče za golf, iz vinorodnega Grčevja pa prihaja aktualna slovenska vinska kraljica in cvičkova princesa Ana Pavlin.

Vabimo vas, da si ogledate reportažo Televizije Vaš kanal, krajši prispevek pripravljajo za njihovo osrednjo informativno oddajo Novice v sredo, 3. marca, ob 18.45, posebna oddaja Doma je lepo pa je na sporedu v četrtek, 4. marca, ob 19. uri.

g_Otocec_09

Povezane novice

05. marec

Za vikend v KS Otočec

Krajevna skupnost Otočec je odlično izhodišče za umirjen sprehod ob reki Krki, kolesarjenje skozi gozdove in zavidljive pohode na Trško goro, poleg tega pa ponuja še marsikaj izven znanih okvirjev....

več >

02. marec

KS Otočec: foto utrinki s Trške gore

V sklopu kampanje Doma je lepo razkrivamo dih jemajoče poglede z gričevnate Trške gore, ki kar vabi na sprehod po skritih kotičkih krajevne skupnosti Otočec.

več >

nazaj