doctor-5898771_1920.jpg

Splošna bolnišnica Novo mesto zaenkrat ostaja COVID bolnišnica

datum: 02. 03. 2021

Razmere v Splošni bolnišnici Novo mesto se z manjšanjem števila hospitaliziranih izboljšujejo. Svoj trud usmerjajo v to, da redne programe izvajajo v največji možni meri, hkrati pa sporočajo, da ostajajo COVID bolnišnica do padca hospitaliziranih bolnikov v Sloveniji pod 100.

V Sloveniji imamo narejeno izhodno strategijo glede na število v bolnišnicah zdravljenih COVID bolnikov v Sloveniji, ki je sestavljena iz štirih faz:
- 1. faza, ko je število hospitaliziranih COVID bolnikov v Sloveniji pod 700,

- 2. faza, ko jih je pod 500 (v tej fazi sprejemamo bolnike tudi iz Posavja, ker se zapira brežiška COVID bolnišnica),

- 3. faza, ko jih je pod 300 in

- 4. faza, ko jih je pod 100.

V zadnji fazi, ko pade število hospitaliziranih COVID bolnikov v Sloveniji pod 100, Splošna bolnišnica Novo mesto ne bo več COVID bolnišnica. Trenutno imajo v novomeški bolnišnici sicer hospitaliziranih 25 COVID bolnikov, od tega 5 na intenzivnem oddelku.

Zaradi velikega povpraševanja ljudi, ki tedensko potrebujejo testiranje, v Splošni bolnišnici Novo mesto še naprej omogočajo samoplačniško testiranje s hitrimi testi, izvajajo tudi samoplačniško testiranje s PCR testi. V prihodnje bodo omogočali tudi samoplačniško  testiranje za protitelesa, s katerimi ugotavljajo prebolevnost koronavirusne bolezni v preteklosti. Pri tovrstnem testiranju, ki ga bodo opravljali v stari (rumeni) interni stavbi bolnišnice, je potreben odvzem krvi. Na odvzem se lahko naročite na elektronski naslov alenka.andolsek@sb-nm.si ali po telefonu na številko 07 39 16 502 vsak dan med 8.00 in 14.00, ob naročilu pa jim sporočite ime in priimek, datum rojstva, naslov stalnega prebivališča, številko zdravstvene kartice in kontaktno telefonsko številko mobilnega telefona.

nazaj