Slika3.png

Do 15. maja z vlakom do Ljubljane za polovično ceno

datum: 18. 03. 2021

V ponedeljek, 15. marca 2021, so se začela gradbena dela na ljubljanski obvoznici v predoru Golovec. V času prenove, ki bo trajala predvidoma do 15. maja 2021, bo v prometnih konicah promet bistveno bolj zgoščen. Ministrstvo za infrastrukturo RS zato poziva k uporabi vlaka na relaciji Novo mesto – Ljubljana, kjer se lahko v obdobju gradbenih del vozite za 50 odstotkov ceneje.

Ministrstvo za infrastrukturo RS je skupaj s Fakulteto za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru in Družbo za avtoceste RS pripravilo omilitvene ukrepe za uporabnike predora Golovec. V obdobju gradbenih del namreč pričakujejo močno povečan promet na celotni ljubljanski obvoznici ob delovnikih med 7. in 9. uro zjutraj ter med 15. in 17. uro popoldne.

Eden izmed ukrepov je namenjen tudi vsem, ki se v Ljubljano vozijo iz Novega mesta in imajo tako možnost nakupa enosmerne ali povratne enodnevne vozovnice s 50 odstotnim popustom. Popust velja za vlak na relaciji Novo mesto – Ljubljana, pri čemer je pogoj, da se potnik pelje do Ljubljane, v kolikor potnik izstopi pred Ljubljano do popusta ni upravičen.

Več lahko izveste tudi na ključni informacijski strani ob obnovi predora Golovec, kjer se nahajajo vse informacije o stanju prometa in tehnične informacije o sami izvedbi obnove predora.

Slika1

nazaj