vaccine-5926664_1920.jpg

ZD Novo mesto sporoča termine cepljenja prek SMS-ov, stanje v bolnišnici je obvladljivo

datum: 31. 03. 2021

V Zdravstvenem domu Novo mesto se cepljenje proti COVID-19 uspešno izvaja, od 29. marca 2021 pa so osebe o terminu cepljenja obveščene prek SMS sporočila. V Splošni bolnišnici Novo mesto se trudijo še naprej izvajati redni program, so pa že vzpostavili stik s Splošno bolnišnico Brežice za morebiten prevzem bolnikov iz Posavja.

Nov način obveščanja o cepljenju v Zdravstvenem domu Novo mesto

V Zdravstvenem domu Novo mesto so prešli na nov način obveščanja o terminu izvedbe cepljenja proti COVID-19. Cepljenje se bo še naprej nadaljevalo glede na prioritetne skupine po sprejeti strategiji cepljenja. Vse osebe, vabljene na cepljenje, bodo predhodno prejele SMS obvestilo z navedenim terminom cepljenja in osnovnimi dodatnimi informacijami.

Cepljenje se izvaja v kletnih prostorih ZD NM – telovadnica fizioterapije z ločenim zunanjim vhodom s spodnje strani zdravstvenega doma (nasproti lekarne in stare interne bolnišnice).

Pred prihodom na cepljenje izpolnite vprašalnik za izvedbo cepljenja (in ga prinesete s seboj), v primeru pomislekov ali zdravstvenih težav se posvetujte z izbranim osebnim zdravnikom.  V kolikor se iz zdravstvenih ali drugih razlogov cepljenja v predvidenem terminu ne morete udeležiti ali je prišlo do pomote pri vnosu telefonske številke to obvezno sporočite na 07/39 16 832 – zaradi omogočanja dostopnosti navedeno številko uporabljajte izključno v ta namen.

Splošna bolnišnica Novo mesto uspešno obvladuje stanje

V Splošni bolnišnici Novo mesto imajo danes hospitaliziranih 36 COVID bolnikov, od tega 8 na intenzivnem oddelku. Ker so se približali vrhnji številki hospitaliziranih COVID bolnikov v bolnišnici za III. fazo, to je 38 bolnikov, so že kontaktirali brežiško bolnišnico, da se tudi oni pripravijo na hospitalizacijo COVID bolnikov. Iz Posavja imajo trenutno v naši bolnišnici več kot 30 odstotkov COVID bolnikov.

Kljub temu, da se razmere slabšajo, bodo v bolnišnici še naprej v največji možni meri in skladno z njihovimi zmožnostmi izvajali redne programe. Za razliko od prvega in drugega vala želijo zagotoviti izvajanje rednih programov, predvsem operacijskih, v čim večji možni meri, saj imajo zaostanke še iz prvih dveh valov.

nazaj